Slik unngår du jetlag

Lange flyturer kan føre til at ferien blir et mareritt, med dundrende hodepine og netter uten søvn. Heldigvis finnes det råd for deg som vil unngå at jetlagen tar knekken på feriegleden.

Publisert
Sist oppdatert

Skal du krysse flere tidssoner på kort tid, kan det hende du føler deg skikkelig ør og sliten når du kommer frem til ditt reisemål. Det kan ta lang tid før denne såkalte jetlagen gir seg, og i verste fall kan deler av turen din bli spolert.

Takk og pris kan du langt på vei unngå den ubehagelige jetlagen, hvis du tar visse forholdsregler.

>> 24 tips for unngå jetlag

Lege Gunnar Hasle ved Reiseklinikken sier noe av det viktigste du må huske på når du skal reise langt, er å beregne tid til hvile når du kommer fram. Kroppen trenger tid til å venne seg til den nye døgnrytmen.

Reiser du østover er det spesielt viktig å regne inn tid til å sove, for at den biologiske klokken skal henge med. Kommer du frem om morgenen, kan du godt hvile deg litt, men prøv å legg deg til normal tid på kvelden, lokal tid. Når du reiser vestover er det lurt å holde seg våken fra du kommer frem til det er sengetid.

 • Reiseklinikkens jetlag-side (ekstern lenke)

  Dagslys er viktig

  Etter mange timers reise kan det være fristende å sitte inne på hotellrommet og slappe av en stund. Hvile er bra, men det er også viktig å komme seg ut i dagslys.

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer