Frisk på ferie:

Slik unngår du sykdom i ferien

Unngå det unødvendige med enkle grep.

BADING: I tropiske strøk kan det være lurt å gjøre skikkelige undersøkelser før du bader i ferskvann. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
BADING: I tropiske strøk kan det være lurt å gjøre skikkelige undersøkelser før du bader i ferskvann. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Se for deg at du endelig har dratt på ferien du har gledet deg til i mange måneder, men plutselig blir ferieidyllen avbrutt og erstattet av oppkast, feber og sykdom.

Er uhellet ute, er det lite du kan gjøre annet enn å vente på at det skal gå over. Men det fins gode tips du kan følge for at du skal unngå å bli syk på utenlandsferien.

Visste du for eksempel at bading i ferskvann i visse deler av utlandet kan forårsake problemer?

«Selvfølgelige» tips

Medisinsk ansvarlig i Eyr, doktor Lars Gullestad, forteller innledningsvis at det er viktig at du har fått de vaksinene du trenger. Folkehelseinstituttet har oppdaterte råd om vaksiner du trenger på ferie til forskjellige land. Dersom dette er gjort, er det mer «selvfølgelige» tips du kan følge i kampen mot sykdom og ubehagelighet på ferie.

Under denne listen faller blant annet at du må vaske hendene godt og ofte, at du er oppmerksom på hva du spiser (og hva du eventuelt burde unngå), at du drikker vann fra flaske, at du aldri takker ja til isbiter, og at du aldri soler deg uten solkrem.

Du burde selvfølgelig også sørge for å ha en reiseforsikring som dekker både deg og din familie, og eventuelle behov dere har. Sørg for å ha den riktige forsikringen før du reiser, og at du husker å ta med deg Europeisk helsekort dersom du skal reise innen EU/EØS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer