Slik unngår du veggedyr på hotell

Unngå veggedyr på ferien: Her er sjekklista for deg som skal bo på hotell.

DU VIL IKKE HA MED DEG VEGGEDYR HJEM: Blindpassasjerer etter ferien? Det finnes råd for å minimere risikoen for å få med disse ubudne gjestene hjem. Se listen med ting du bør sjekke på hotellet. Foto: DOGPOINT
DU VIL IKKE HA MED DEG VEGGEDYR HJEM: Blindpassasjerer etter ferien? Det finnes råd for å minimere risikoen for å få med disse ubudne gjestene hjem. Se listen med ting du bør sjekke på hotellet. Foto: DOGPOINT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Veggedyr bruker kroppen din som matfat, som Dinsides journalist smertelig fikk erfare etter et hotellopphold, og er vanskelig å oppdage og bli kvitt om du får dem i hus. Ifølge ferske statistikker fra Folkehelseinstituttet, er veggedyr et økende problem i Norge:

Fra 2007 til 2015 har antall registrerte årlige veggedyrbekjempelser økt med over 400 prosent.

Skadedyrfirmaene får alltid en oppsving i henvendelser på høsten, når folk er tilbake på ferie og når veggedyrene har hatt tid på seg til å etablere en koloni så stor at du virkelig ser invasjonen på kroppen.

Du vil ikke ha med deg veggedyr hjem fra ferie. Vi har snakket med Tor Iljar, som driver spesialsøkfirmaet DogPoint, og Erik Thomas Gjølme, produktsjef for skadedyr hos Anticimex. De er eksperter på skadedyr, og veggedyr spesielt.

Her er deres råd for hva du kan gjøre i forkant og under reisen, for å minimere sjansen for at du havner midt i en veggedyrkoloni:

#1: Ring hotellet!

- Når man booker hotellet, så kan det være fornuftig å spørre om hvilke rutiner hotellet har for kontroll og håndtering av veggedyr, sier Gjølme til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer