Ladestasjoner for elsykkel

– Slike burde vi få også i Norge

Tyskerne har allerede over 1.400 av dem.

Foto: Marianne Bakke
Foto: Marianne Bakke Vis mer
Publisert

Å se fjorder og fjell fra et sykkelsete er fantastisk. Men like fantastisk er det kanskje ikke når du står nederst i en steil oppoverbakke.

Det er her elsykkelen kommer inn. Med motorhjelp klarer du selv de hardeste kneikene uten å være helt utkjørt når du når toppen.

Elsykkelen har likevel sine utfordringer på langtur.

Selv om du er snill mot batteriet og gjør mesteparten av jobben selv, kan du ikke forvente en rekkevidde på mer enn mellom 6 og 10 mil – alt etter terreng, vind og dagsform.

Nøye planlegging

Dermed trenger du sannsynligvis å lade minst én gang om dagen. Dette kan man naturligvis løse med å forhåndsbestille hotellrom eller Airbnb før man drar, slik at man får ladet hver kveld.

Litt verre blir det dersom du har med telt og skal overnatte i friluft, vil sykle lenger enn batteriet tillater enkelte dager eller kanskje rett og slett vil oppnå den deilige frihetsfølelsen du får ved å sykle på måfå.

I Tyskland har de allerede begynt å legge til rette for denne elsykkelturisme. Mange steder er det installert offentlige ladestasjoner som lar elsyklister få opp dampen igjen når batteriet begynner å bli flatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer