Slipp denne

Ny ordning flere steder.

KØ: Det hender man må smøre seg med opptil flere flasker med tålmodighet. Foto: Shutterstock
KØ: Det hender man må smøre seg med opptil flere flasker med tålmodighet. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Eviglange køer på flyplassen kan skape stress for mange, og lenge har det vært mulig å «snike» i køen i sikkerhetskontrollen.

Dette kan man gjøre om man kjøper dyrere billetter, eller har et visst statusnivå hos flyselskapenes loyalitetsprogrammer.

Noen steder er det også mulig å betale seg forbi når man allerede er på flyplassen.

Men det er ikke bare i sikkerhetskontrollen man må smøre seg med tålmodighet. Når man kommer til et nytt land som krever passkontroll, kan også mye av dagen gå, om man kommer på et tidspunkt med mye trafikk.

Mange nordmenn reiser til Storbritannia, og der må man som kjent vise passet. Nå har en rekke britiske flyplasser laget en ordning med såkalt «fast track» i passkontrollen.

Ifølge britiske myndigheter er dette innført på London-flyplassene Stansted og Gatwick, samt Manchester, Edinburgh, Birmingham og East Midlands.

Ifølge reisenettstedet Flysmart24, som omtalte saken først, koster denne 8 pund på Stansted som ligger nord i London. På Gatwick-flyplassen sør for byen, må du ut med 10 pund.

For å benytte seg av dette tilbudet, må du booke det på forhånd. Dette gjøres via flyplassens nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer