Flyreiser:

Slipp unna kaoset

De beste tipsene som kan redde deg fra ferietrøbbel i sommer.

KLAR-FERDIG-KØ: Sommerferien kan bli en øvelse i køståing. Men det finnes noen smarte løsninger for å unngå trøbbel. Foto: Odd Roar Lange
KLAR-FERDIG-KØ: Sommerferien kan bli en øvelse i køståing. Men det finnes noen smarte løsninger for å unngå trøbbel. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange nordmenn frykter at sommerferien skal ende i køkaos på en eller flere flyplasser. Frykten er vel begrunnet etter kaoset som har preget europeisk luftfart de siste ukene.

Og dessverre er det lite tyder på at det skal gå over med det første. Snarere tvert imot. Bemanningsproblemene både på bakken og i lufta forplanter seg til sikkerhetskontrollen og publikumstjenestene på flyplassene, og når det store ferierushet starter fra slutten av juni og varer ut august kan det bli hete tilstander.

Det er lite du kan gjøre med selve køen, men det er mulig å gjøre noe for å unngå dem.

Og det er til å med muligheter til å unngå dem helt. Her er våre beste eksperttips for å lykkes med å unngå sommerens flyplasskaos:

13) Planlegg godt

Aldri har det vært viktigere å planlegge reisen bedre enn akkurat i år. Hvis du først skal være ditt eget reisebyrå så må du sette av tid til å gjøre det skikkelig. Få steder passer hastverk-er-lastverk bedre enn når det gjelder sommerens feriebestillinger. Gjør du små feil, kan det få store konsekvenser.

12) Bestill på rett måte

Det finnes en rekke gode søkemotorer som hjelper med å sammenlikne priser mellom flere ulike flyselskap og flyavganger. Vær klar over at disse selskapene tjener pengene sine på å selge ekstratjenester og å ta betalt for deler av bestillingen som er gratis hos flyselskapene. I de aller fleste tilfeller er det smartere å bestille direkte hos flyselskapene, da disse har bedre system for kundeservice dersom noe går galt på reisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.