Reise til syden

Slipper ikke unna

Nå kan ikke reisearrangøren nekte deg avslag etter sydenturen.

MISTER FERIEDAGER: Hvis charterturen ikke blir som planlagt kan du ha krav på penger tilbake - uansett årsak. Foto: Odd Roar Lange
MISTER FERIEDAGER: Hvis charterturen ikke blir som planlagt kan du ha krav på penger tilbake - uansett årsak. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerne skal få enda bedre rettigheter til prisavslag og kompensasjon dersom noe går galt på en pakkereise.

Og reisearrangørene slipper ikke unna selv om forholdene er utenfor deres kontroll.

Det har EU-domstolen slått fast i en ny dom. Saken er omtalt på nettstedet Standby.dk (krever innlogging).

Det var en rekke hendelser under coronapandemien som førte til at EU-domstolen ville se nærmere på passasjerenes rettigheter. Og konklusjonen bør glede de reisende. Du kan ha penger til gode.

For nå er det klart at pakkereisearrangøren ikke kan nekte deg kompensasjon eller prisavslag ved å bruke forklaringen «force majeure».

Måtte reise hjem

Saken startet da to tyske chartergjester reiste til Gran Canaria den 13. mars 2020.

De hadde kjøpt en pakkereise via et selskap eid av den tyske chartergiganten FTI Touristik og skulle være på kanariøya i to uker. Men etter bare to dager ble det innført omfattende nedstengninger og restriksjoner med stengte strender, stengte basseng, stengte restauranter, forbud mot å forlate rommet og så videre.

Sydenturen ble alt annet enn det paret hadde sett for seg og de fikk bare forlate rommet dersom de skulle ut for å skaffe seg mat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer