Slottseventyr

De skulle beskytte mot krig og elendighet, og ble så hjem for konger og stormenn. Nå er flere og flere slott blitt til åpne museer og romantiske hoteller.

Publisert
Sist oppdatert

Stolte soldater, skumle drager, blodsugere og vakre jomfruer. Disse eventyrlige figurene har gjerne tilhold i gamle slott. Nå ser vi dem som romantiske minner fra tidligere tider, selv om mange av Europas slott faktisk ble bygget for krig. Kontinentet vårt kryr av slottsbygninger som utstråler spennende historie og eventyrlige tornerosevibber.

På noen av slottene kan du til og med overnatte. Vi har prøvd et par varianter i Skottland og Sverige, og kan skrive under på at slike slott ofte er like gammelmodige som de er mystiske. Tepper på badene, knirkende himmelsenger og matter av spindelvev i hjørnene hører med. Og nødvendige moderne fasiliteter til tross; det er lett å se for seg ramlende soldatergespenster og hvite svevedamer i de dunkle gangene. De som bor her fast hevder også gjerne og hardnakket at spøkelser - de finnes. I alle fall akkurat på deres slott ...

Europas flotteste slott

Reisekanalen Travel Channel har kåret ti slott som de mener er de flotteste i Europa. Fire av dem ligger i Storbritannia, to i Tyskland og to i Frankrike samt ett i Portugal og ett i Tsjekkia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer