Slovakia

Etter seperasjonen av Tsjekoslovakia har nok mange sett på Slovakia som Tsjekkias loslitte lillebror. Men om landet ligger litt etter i vestlig tilpasning byr det på helsebringende vann, gudommelig vin, storslagen natur og historiske slott - uten de store køene og uhåndterbare turistmengdene.

Publisert
Sist oppdatert

FaktaHovedstad: BratislavaAntall innbyggere: 5.430.033 (Juli 2003)Valuta: Slovak koruna; (Slovakisk krone) (SKK)Språk: Slovakisk. Klima: Temperert; kjølige sommere, ofte overskyet og fuktige vintre.

Etter å ha tilbragt en lang og vanskelig barndom i skyggen av, og ikke minst kontrollert av, land som Ungarn, Tyskland, Sovjetunionen og Tsjekkia, står Slovakia nå på egne ben. Separasjonen fra Tsjekkia i 1993 står som en av de fredeligste delinger av land i historien.

Se og gjøre:

  1. Bratislava Slovakias hovedstad ligger sørvest i landet, like ved grensen til Østerrike. Om byen ligger litt bak Praha i storslagen arkitektur og vestlig tilpasning, kan du finne fantastiske museer, et svingende uteliv, en mangfoldig klubbscene, og en stadig mer spennende restaurantkultur. I tillegg slipper du de store turistsaueflokkene, langtekkelig køståing og irriterende venting.

    Les mer:Turistinformasjon for Bratislava

  2. Nyheter fra Bratislava

  3. Donau-deltaet Det frodige området rundt den skjønne, blå Donau, eller Danube som den kalles her, er vel verdt et besøk. Elven er Europas lengste, og går fra vest mot øst, lengst sør i Slovakia. Donau kan beskues fra Bratislava, men for å få den ultimate opplevelsen foreslår vi et elvecruise. Du kan også besøke en av de små byene som ligger langs en av Donaus sideelver - for eksempel Piestany som er en av Slovakias viktigste spabyer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer