Slovenia

Billigere enn nabolandene, like vakkert som mer kjente Tsjekkia og færre turister. Blant annet verdenskjent for sitt unike hulelandskap.

Publisert
Sist oppdatert

FaktaHovedstad: LjubljanaAntall innbyggere: 1,9 millionerValuta: TolarSpråk: Slovensk (dominerende), serbo-kroatiskKlima: Middelhavsklima med varm sommer, kjølig vinter i øst.

Slovenia er den nordligste av de tidligere jugoslaviske republikkene. Etter en 10 dager lang krig i 1991 greide slovenerne å løsrive seg fra det tidligere Jugoslavia i 1991. Staten har historisk tette bånd til Vesteuropa, noe som har bidratt til å stabilisere demokratiutviklingen i landet.

Se og gjøre

  1. LjubljanaSies å være like sjarmerende som Praha, bare mindre og med færre turister. Etter løping langs brosteinsgatene en hel dag, kan du slappe av i Tivoli-parken blant bowlingbaner og svømmebasseng.
  2. AdriaterhavskystenLandets kystlinje er kun fem mil lang, men vel verdt et besøk. Ta for eksempel turen til Piran med vakker venetiansk arkitektur og historie tilbake til grekernes storhetsdager.
  3. BledBesøk Julian-fjellene og Bled. På en klippe over sjøen Bled ligger middelalderslottet som både har vært kongelig residens og biskopsete i mer enn 800 år. På en øy i innsjøen ligger et klokketårn der alle skal få sine ønsker oppfylt om de ringer med bjellen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer