Slurp! Oslo i et jafs

Lekre snapshots, munnrappe beskrivelser og sære hemmeligheter: Aschehoug har fått Oslo – Majorstua, Birkelunden og Grønlandsleiret - til å se ut som å være minst like kul som Barcelona eller New York. Men turistene selv synes Oslo minner mer om en landsby uten biler.

Foto: Inga Holst
Foto: Inga Holst Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nan fra tandoorien i Grønlandsleiret, Costume National-drakten i Hegdehaugsveien, brødkøen i Inkognitogata og Bloody Maryen i Thorvald Meyers gate: Aschehoug har samlet Oslos ørsmå smilehull i en fargerik utbrettsbok. Boken inneholder 200 finfine adresser akkompagnert av utbrettbare gatekart. Og skribenten, Jo Langeland, vet både hvilke veggfliser som er løse på de aller fleste steder, og ett og annet om hvordan få Oslo til å virke chic, elegant og feiret: Til og med brødskiver i matpapir tar seg ut som en kosmopolitisk særegenhet i Langelands føring. Sultent fulgte vi Aschehougs anvisninger til franske brasserier, ølbuler og norsk kultur.

Ingen biler

Vi bretter ut kartene, får øye på kakene på vei til Pascals Brasserie i Drammensveien – er ikke Pascals sjokolade- og bringebærtertene nesten verdensberømte, da? – og på veien bevilger oss en iskremavstikker til Akerbrygge. Langs bryggen flanerer William fra Hong Kong verdensvant.

- Unnskyld, er ikke Oslo fryktelig kosmopolitisk?

- Oslo? Kosmopolitisk? Ja, det kan nok stemme, men byen er ikke, eh, helt som Hong Kong, smiler William fra Hong Kong, som slentrer langs Aker Brygge. – Men folk er veldig vennlige når du bare blir litt bedre kjent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer