Slutt for Ibizas ville festing

Nå blir det slutt på ravefestene som varer til langt utpå morgenen.

Publisert
Sist oppdatert

Ibiza har i årevis vært Middelhavets festøy nummer én. For mange er ferien her et eneste langt raveparty.

Nå vil øyas myndigheter ha en slutt på den endeløse festingen. Fra denne sommeren blir de såkalte "after-hours"-klubbene forbudt, skriver The New Zealand Herald.

Disse klubbene, også kalt morgenklubber, åpner når alle de andre utestedene stenger, rundt klokken seks, og holder åpent til klokken ti på formiddagen.

Verdens verste elskere kåret

Ibiza tiltrekker seg de som ikke bare vil slappe av i ferien. Foto: Martin Simonis
Ibiza tiltrekker seg de som ikke bare vil slappe av i ferien. Foto: Martin Simonis Vis mer


Forstyrrende festing

Grunnen er at disse klubbene forstyrrer øyboere, og andre turister som ønsker seg en ferie med mer normal døgnrytme. I byen San Antonio forbød de slike klubber for en god stund siden.

Lokale myndigheter vil gå enda lenger, og forby klubbene å ha åpent mellom seks om morgenen og seks om ettermiddagen, for å hindre de såkalte "after beach"-festene som starter i firetiden på ettermiddagen.

Ibiza har hatt problemer med utbredt dopkultur blant raverne, og i løpet av de to siste årene har dette ført til tre dødsfall, etter at rivaliserende gjenger har gått løs på hverandre. De krangler om hvem som skal ha "dopkontrollen" på de forskjellige nattklubbene.

I fjor sommer ble det foretatt 720 arrestasjoner for narkotikarelaterte hendelser, og tre av de største utestedene ble stengt.

En av klubbeierne, Pepe Rosello, mente imidlertid at forbudet vil åpne for flere ulovlige fester i feriehus og på strendene.

Kilde: The New Zealand Herald


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer