Flyreiser:

Slutt på dette

Nye bagasjeskannere gjør flyreisene mye enklere.

NYE TIDER: Med nye 3D-skannere i sikkerhetskontrollen vil det både gå raskere og enklere for passasjerene. Systemet skal nå testes ut ved amerikanske flyplasser. Foto: Odd Roar Lange
NYE TIDER: Med nye 3D-skannere i sikkerhetskontrollen vil det både gå raskere og enklere for passasjerene. Systemet skal nå testes ut ved amerikanske flyplasser. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du lei av å måtte stå i lange køer ved sikkerhetskontrollen på flyplassen? Og av å måtte ta ut bærbar pc og alt som er flytende av fra håndbagasje.

Nå er det gode nyheter.

Nye høyteknologiske røntgenskannere kommer snart på plass ved en rekke flyplasser i sommer, i første omgang i USA, og dette kan redusere tidene i sikkerhetskontrollen betraktelig. Til glede også for norske turister som skal besøke USA denne sommeren.

Samtidig har irske myndigheter bekreftet at de fjerner regelen om maksimalt 100 milliliter væske i hver flaske om bord i flyene.

Passasjerene kan ha med så mye flytende de bare ønsker så lenge de har det i håndbagasjen og innenfor vektgrensen for flyselskapet.

3D-skanning

Transportation Security Administration (TSA) har bestilt de nye skannerne som skal tas i bruk på amerikanske flyplasser om noen få måneder. TSA har ansvar for sikkerhet innen alle former for transport i USA.

Det nye CT-røntgensystemet lager 3D-bilder av innholdet i håndbagasjen i full størrelse. Systemet skanner håndbagasjen på en bedre måte enn i dag og skal på denne måten kunne oppdage våpen, eksplosiver og andre forbudte gjenstander på en mye mer nøyaktig enn nåværende skannere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer