Slutt på gratis lunsj

Det er slutt på de dagene da flytur var det samme som gratis lunsj. Flere selskaper tar nå betalt for maten, og enkelte nekter deg til og med å nyte medbragt matpakke på reisen.

Publisert
Sist oppdatert

I kampen mot kostnadene har et stort antall flyselskaper kuttet ut gratismåltidene om bord. Enkelte holder fortsatt på tradisjonen med fri servering, andre har redusert mattilbudet til enkle frokostboller, mens atter andre tar betalt for all servering.

Forbud mot medbragt

Noen aktører har også innført forbud mot å nyte egen mat om bord. Årsaken som oppgis er hensynet til andre passasjerer med allergi, samt hygieniske forhold. Men ettersom disse forbudene er innført det siste året, og kun av noen av selskapene, er det en viss sannsynlighet for at en del av begrunnelsen er økonomisk. Får du ikke ta med matpakke, øker sjansen for at selskapet kan selge deg mat og snacks om bord. Dessuten blir det mindre å rydde opp, dersom færre spiser mat på turen.

Servering om bord

Nedenfor ser du hva selskapene selv opplyser om serveringen på sine flygninger.

 • Og her er prisene der du må betale
 • SAS Braathens- Reisende må gjerne ta med matpakke, sier Knut Løvstuhagen i SAS Braathens til DinSide.

  Innenlands serverer selskapet mat, snacks og drikke om du betaler, det gjelder strekninger med flytid over 40 minutter. Unntakene er Bergen - Haugesund, Bergen - Stavanger og Alta - Tromsø. Årsaken til disse unntakene er kort flytid.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer