Slutt på nakendans

Trusene må på! Zulu-kongen er lei av nærgående turister.

Den tradisjonelle zulu-dansen går ut på at unge jomfruer viser sine danseferdigheter. Foto: Sander van der Molen
Den tradisjonelle zulu-dansen går ut på at unge jomfruer viser sine danseferdigheter. Foto: Sander van der Molen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Europeiske turister har vært så ivrige etter å filme og ta bilder av de unge zulujentenes truseløse dansing, at zulu-kongen er lei. Nå ber han jentene ha på seg mer klær når de danser, skriver Rejseliv.dk.

Zoomen blir flittig brukt av ivrige turistfotografer under Zulu Royal Reed Dance Festivals. Nå er det altså nok for kong Goodwill Zwelithini. Han ser seg nødt til å endre de eldgamle tradisjonene der unge jenter danser toppløse og truseløse for kongen.

- Dette handler ikke om å se på bare rumpeballer, har kongen uttalt.

I fjor ble to mannlige turister anholdt etter at noen av jentene følte seg krenket av dem.

Myndighetene har tidligere forsøkt å begrense fotograferingen under dansefestivalene, ved å bare tillate pressen å fotografere. Dette har vist seg vanskelig å overholde.

Kongen ber nå jentene ta på seg truser, lengre saronger, eller de tradisjonelle buksene umuntsha.

Vil vise sin uskyld

Det er imidlertid ikke alle jentene så glade for. Historisk danset nemlig jentene for å vise sin jomfruelighet, og målet var at kongen skulle velge seg en ung kone blant dem. I dag velges ingen kone, men mange av jentene er opptatt av å kunne vise verden at de er rene og uskyldige. Hvis trusene må på, mener noen av jentene at de ikke får bevist at de er jomfruer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer