Slutt på nakenskanning i USA

Ingen kroppsdetaljer, bare et omriss.

Slik omtrent vil bildet sikkerhetskontrolløren få opp bli med den nye programvaren. Foto: Per Ervland
Slik omtrent vil bildet sikkerhetskontrolløren få opp bli med den nye programvaren. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De såkalte nakenskannere har aldri vært spesielt populære ved amerikanske flyplasser, og protestene har vært mange.

Nå kan det virke som om TSA (Transport Security Administration) har hørt etter, for nå oppgraderes nakenskannernes programvare slik at kontrollørene ikke lenger ser "alt" av valker og bulker på passasjerene som blir sendt gjennom maskinen.

I stedet kommer det opp et omriss av personen, og hvis personen bærer på våpen eller andre skumle gjenstander, vil disse dukke opp som svarte felt, skriver PCmag.com.

I en uttalelse fra TSA sier sjefen med det passende navnet John Pistole følgende:

"Vår topprioritet er sikkerheten til de reisende, og TSA jobber kontinuerlig med å teste og implementere nye teknologier som kan forbedre sikkerheten og styrke rettighetene til passasjerene. Denne oppgraderingen av programvaren gjør at vi kan fortsette å gjennomføre grundige sikkerhetskontroller gjennom avansert røntgenskanning, og samtidig forbedre passasjerenes opplevelse av sikkerhetskontrollen."

Nå oppgraderes nakenskannerne ved 40 amerikanske flyplasser, deriblant Newark, Miami og Chicago.

Flertallet av flypassasjerer bryr seg ikke om en sikkerhetskontrollør som sitter i et annet rom kan se dem "nakne", men for enkelte har dette vært tøft å svelge. Disse er sikkert glade for utviklingen, og for å slippe valget mellom nakenskanning eller intimvisitering, som har vært alternativet ved amerikanske flyplasser.

Her blir du fortsatt nakenskannet

Det er imidlertid fortsatt en rekke store flyplasser som har nakenskannere som viser deg i all din prakt. Her er noen av dem:

•Amsterdam-Schipol Airport
•London-Heathrow
•Manchester Airport
•Moskva-Sheremetyevo International
•Paris-Charles de Gaulle
•Roma-Leonardo da Vinci/Fiumicino
•Tokyo-Narita International

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer