Små og store katastofer

Publisert
Sist oppdatert

- Jeg bodde i Sveits og feiret julen alene. Og da går det jo ofte slik som det gjør når man er singel, forteller Francisco.

– Jeg dro på bar, og klokken tolv på natta traff jeg en søt pike som var i samme situasjon som meg. Jeg inviterte henne hjem for å spise kalkun, men det ble til at jeg spiste henne i stedet for kalkunen, flirer Fransisco.

– Og i år er jeg igjen singel, og jeg har derfor tenkt å gjenta historien et annet sted i Europa.

Fæl jul

Men også billedkunsteren Liv-Reidun Brakstad vet et og annet om katastrofale julefeiringer. Hun har de siste ti årene arbeidet utenlands.

- Hver jul er en katastrofe i min familie. Det verste var kanskje den julen jeg reiste til Syden på julaften i følge med to døtre og et barnebarn. Vi åpnet julepresangene på toget til Sandefjord – den billigste turen gikk fra Sandefjord Torp – og vi var de eneste om bord på toget som ikke var på vei til juleselskap. Fra Sandefjord stasjon skulle vi ta flybussen ut til flyplassen. Men vel fremme i Sandefjord var stasjonen stengt og bussjåføren som skulle kjøre til Torp satt og spiste julesteik. Vi ble svært nervøse for å miste flyet – ha, ha, ha - men til sist fikk vi tak i en sjåfør, ler Brakstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.