Små og store katastofer

Publisert
Sist oppdatert

- Jeg bodde i Sveits og feiret julen alene. Og da går det jo ofte slik som det gjør når man er singel, forteller Francisco.

– Jeg dro på bar, og klokken tolv på natta traff jeg en søt pike som var i samme situasjon som meg. Jeg inviterte henne hjem for å spise kalkun, men det ble til at jeg spiste henne i stedet for kalkunen, flirer Fransisco.

– Og i år er jeg igjen singel, og jeg har derfor tenkt å gjenta historien et annet sted i Europa.

Fæl jul

Men også billedkunsteren Liv-Reidun Brakstad vet et og annet om katastrofale julefeiringer. Hun har de siste ti årene arbeidet utenlands.

- Hver jul er en katastrofe i min familie. Det verste var kanskje den julen jeg reiste til Syden på julaften i følge med to døtre og et barnebarn. Vi åpnet julepresangene på toget til Sandefjord – den billigste turen gikk fra Sandefjord Torp – og vi var de eneste om bord på toget som ikke var på vei til juleselskap. Fra Sandefjord stasjon skulle vi ta flybussen ut til flyplassen. Men vel fremme i Sandefjord var stasjonen stengt og bussjåføren som skulle kjøre til Torp satt og spiste julesteik. Vi ble svært nervøse for å miste flyet – ha, ha, ha - men til sist fikk vi tak i en sjåfør, ler Brakstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer