Små og store katastofer

Publisert
Sist oppdatert

Juleferien fra helvete

  1. Små og store katastofer

- Jeg bodde i Sveits og feiret julen alene. Og da går det jo ofte slik som det gjør når man er singel, forteller Francisco.

– Jeg dro på bar, og klokken tolv på natta traff jeg en søt pike som var i samme situasjon som meg. Jeg inviterte henne hjem for å spise kalkun, men det ble til at jeg spiste henne i stedet for kalkunen, flirer Fransisco.

– Og i år er jeg igjen singel, og jeg har derfor tenkt å gjenta historien et annet sted i Europa.

Fæl jul

Men også billedkunsteren Liv-Reidun Brakstad vet et og annet om katastrofale julefeiringer. Hun har de siste ti årene arbeidet utenlands.

- Hver jul er en katastrofe i min familie. Det verste var kanskje den julen jeg reiste til Syden på julaften i følge med to døtre og et barnebarn. Vi åpnet julepresangene på toget til Sandefjord – den billigste turen gikk fra Sandefjord Torp – og vi var de eneste om bord på toget som ikke var på vei til juleselskap. Fra Sandefjord stasjon skulle vi ta flybussen ut til flyplassen. Men vel fremme i Sandefjord var stasjonen stengt og bussjåføren som skulle kjøre til Torp satt og spiste julesteik. Vi ble svært nervøse for å miste flyet – ha, ha, ha - men til sist fikk vi tak i en sjåfør, ler Brakstad.

Vi var helt alene i flybussen denne julekvelden. Vel fremme ble det selvsagt innbrudd i bungalowen vi leide. Det var en uforglemmelig jul. Som alltid. På vei hjem etter juleferien tok vi drosje fra Sandefjord til Oslo, vi orket simpelthen ikke flere problematiske turer.

Tilbake til innledningsartikkelen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer