Smart flysete kan gjør reisen bedre

For både passasjerer og flyansatte.

Koblet til seterekken ser man knapt forskjell på spesialsetet og andre seter. Foto: Priestmangoode
Koblet til seterekken ser man knapt forskjell på spesialsetet og andre seter. Foto: Priestmangoode Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er Paralympics i London nå, noe som har fått gode designhoder til å tenke nytt. For hvordan har alle disse idrettsutøverne reist til den britiske hovedstaden?

Fly er strengt tatt ikke laget for funksjonshemmede, det er trangt både i gangarealer, seter og på toaletter, og ofte må man forsere trapper for adgang til flykabinen. Bevegelseshemmede som trenger hjelp på reisen, må si fra til flyselskapet ved bestilling, og opplever ofte både å måtte bæres, ventetid og andre mindre behagelige situasjoner underveis.

Hvor vil vi helst sitte? Dette er de mest populære flysetene

Nye seter kan hjelpe

Designfirmaet Priestmangoode har laget flyinteriør i mer enn 15 år. Og i forbindelse med Paralympics fikk de altså noen gode ideer.

– Det finnes adgangskrav i luftfarten, men de er bare helt grunnleggende. Passasjerer med spesielle behov opplever derfor betydelige vanskeligheter når de skal reise med fly, sier Paul Priestman som er direktør og grunnlegger av Priestmangoode i en artikkel om setet på firmaets nettsider.

Resultatet ble et nytt setekonsept, som selvsagt ikke er garantert å se dagens lys, men som kanskje kan vekke aktørene i bransjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer