Smarte bilferietips

Få ting er vel verre enn å bli stående i timevis på tyske motorveier, bom stille, i en bakerovn av en bil. Vi forteller deg når du bør kjøre for å unngå slike uheldige forsinkelser av feriereisen, og gir deg flere gode tips til hjelp i planleggingen av bilferien.

Smarte bilferietips
Publisert
Sist oppdatert

Bilferien blir mest vellykket når alt løper som planlagt; dvs. uten trafikkorker og uten andre dyre heftelser; som overivrige politimenn som kommer etter deg med fartsbøter og det som verre er. Da er det bedre å på forhånd oppdatere seg på hvilke utfartsdager du helst bør ligge unna, og da heller tilbringe dagen med avslappende ferieaktiviteter.

Skroll ned for våre beste bilferietips.


Når bør du reise?

Det er selvsagt lettest på alle måter dersom du har mulighet til å reise utenom den verste trafikkstrømmen; det er lettere å finne ledig overnatting, og det er lettere trafikk på veiene. Er du blant de som virkelig kan skyve ferien til litt "udde" tidspunkt, er det også muligheter for billigere ferie - for eksempel kan du overnatte på stjernecamping til en billig penge. Les mer om dette her. Men de fleste av oss er overgitt til fellesferien - eller i alle fall til skoleferien; som for Norges del strekker seg fra rundt medio juni til medio august. (du kan sjekke feriene i DinSides skoleferieoversikt.)

Dessverre er dette også den tiden på året da resten av Europa skal ut på ferieeventyr. Juli og august er imidlertid verst, og den tyske bilistorgansasjonen ADAC varsler storutfart og trafikkproblemer i denne perioden. Generelt råder ADAC bilister som har tenkt seg ut på de tyske motorveiene, om ikke å starte utfarten i forbindelse med en helg, men heller bruke ukedagene på veiene. De anbefaler også å bestille overnatting så tidlig som mulig; også på mellomstasjoner.

Generelt gjør du altså klokest i å holde deg unna veiene i helgene, men det er likevel spesielle datoer det er ventet ekstra stor utfart og som du bør være spesielt oppmerksom på. Klikk her for å se hvilke datoer dette gjelder.

Se opp for uhederlige trafikanter

Man skal være litt oppmerksom og inneha en sunn skepsis, underveis på europeiske veier. Du har sikkert hørt det før, men vi gjentar det igjen: Se opp for ”hjelpsomme” medtrafikanter som vil ha deg til å stoppe i den tro at det er noe galt med bilen din, se opp for falske politimenn og overnatt ikke langs veien; det er mange som har blitt neddopet og ranet mens de har tatt overnattingen i campingvognen eller –bilen på rasteplasser langs veien.

Det siste innen lureri langs veien er falske bilbergingsselskaper. Tyske ADAC advarer spesielt om nødhjelp i Ungarn, langs M1 mot Budapest. Her har det vært flere tilfeller hvor redningsbilen har utgitt seg for å representere et selskap den i virkeligheten ikke gjør. Resultatet er dårlig reparasjonsjobb til en veldig høy pris. Så rådet er at du må forsikre deg om at bergingsbilen virkelig representerer det selskapet du har alarmert – dette kan du gjøre ved å ringe opp og sjekke med nødnummeret du allerede har alarmert.

Klikk deg videre i artikkelen:

Det er mye mer enn høytrafikkerte perioder og falske redningsmenn du bør være oppmerksom på, under planleggingen og gjennomføringen av bilturen. Her er flere tips:

Ut å reise?


Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:
  • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
  • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
  • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
  • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer