Smarte bilferietips

Få ting er vel verre enn å bli stående i timevis på tyske motorveier, bom stille, i en bakerovn av en bil. Vi forteller deg når du bør kjøre for å unngå slike uheldige forsinkelser av feriereisen, og gir deg flere gode tips til hjelp i planleggingen av bilferien.

Smarte bilferietips
Publisert
Sist oppdatert

Bilferien blir mest vellykket når alt løper som planlagt; dvs. uten trafikkorker og uten andre dyre heftelser; som overivrige politimenn som kommer etter deg med fartsbøter og det som verre er. Da er det bedre å på forhånd oppdatere seg på hvilke utfartsdager du helst bør ligge unna, og da heller tilbringe dagen med avslappende ferieaktiviteter.

Skroll ned for våre beste bilferietips.

Når bør du reise?

Det er selvsagt lettest på alle måter dersom du har mulighet til å reise utenom den verste trafikkstrømmen; det er lettere å finne ledig overnatting, og det er lettere trafikk på veiene. Er du blant de som virkelig kan skyve ferien til litt "udde" tidspunkt, er det også muligheter for billigere ferie - for eksempel kan du overnatte på stjernecamping til en billig penge. Les mer om dette her. Men de fleste av oss er overgitt til fellesferien - eller i alle fall til skoleferien; som for Norges del strekker seg fra rundt medio juni til medio august. (du kan sjekke feriene i DinSides skoleferieoversikt.)

Dessverre er dette også den tiden på året da resten av Europa skal ut på ferieeventyr. Juli og august er imidlertid verst, og den tyske bilistorgansasjonen ADAC varsler storutfart og trafikkproblemer i denne perioden. Generelt råder ADAC bilister som har tenkt seg ut på de tyske motorveiene, om ikke å starte utfarten i forbindelse med en helg, men heller bruke ukedagene på veiene. De anbefaler også å bestille overnatting så tidlig som mulig; også på mellomstasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer