Hodetelefoner, nødlader til mobil og nakkeputer:

Smarte dingser som gjør reisen bedre

Se hvilke produkter vi anbefaler for en mer praktisk og behagelig reise.

FLYSTØY? Gode hodetelefoner, som Sony MDR-1000XB med aktiv støydemping, kan gjøre en bråkete flytur langt mer behagelig. Foto: Pål Joakim Pollen
FLYSTØY? Gode hodetelefoner, som Sony MDR-1000XB med aktiv støydemping, kan gjøre en bråkete flytur langt mer behagelig. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Når du skal ut å reise, vil du helst gjøre turen så uproblematisk og behagelig som mulig. Etterhvert finnes det en god del dingser som hjelper deg med nettopp dette. Men det er ikke alltid like lett å vite hva som faktisk gjør nytten, og hva du bør la ligge igjen i butikkhylla.

Her har vi samlet gode tips om dingser som vi har testet og kan anbefale deg, som kommer godt med enten før eller undervegs på reisen.

For mye bagasje?

Flyselskapene har gjerne strenge krav til vekten på bagasjen du sjekker inn. Har du pakket litt mye og vil unngå å betale for overvekt, kan en bagasjevekt være en smart investering. Vi anbefaler den fra Clas ohlson som veier bagasje opptil 50 kilo; Asaklitt Compact 50kg. Vekta koster 199 kroner, og ble best i test hos oss da vi testet bagasjevekter.

INNENFOR GRENSA? Sjekk bagasjen hjemme med en bagasjevekt. Denne fra Clas Ohlson, Askalitt Compact 50 kg, var best i vår test. Foto: Tore Neset
INNENFOR GRENSA? Sjekk bagasjen hjemme med en bagasjevekt. Denne fra Clas Ohlson, Askalitt Compact 50 kg, var best i vår test. Foto: Tore Neset Vis mer

Når det gjelder håndbagasje, varierer det fra flyselskap til flyselskap både hvor stor håndbagasjen kan være, til hvor mye den kan veie.

SMART KOFFERT? Kofferten Bluesmart kan i det minste lade mobilen din, og veie innholdet. Foto: Kristin Sørdal
SMART KOFFERT? Kofferten Bluesmart kan i det minste lade mobilen din, og veie innholdet. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Vil du holde deg innenfor vektgrensa og samtidig ha mulighet til å lade mobilen kan kanskje trillekofferten Bluesmart være noe for deg: Den har nemlig alt fra innebygd GPS, vekt og muligheten for å lade to enheter. Men det skal sies at den også har noen ulemper, som at den er veldig tung.

Pakk kosmetikken trygt

Om du velger å ha alt av kosmetikk i håndbagasjen eller sender det i den store kofferten, kan det uansett være praktisk med reiseflasker til shampo og kremer.

TETT I BAGASJEN? Reiseflaskene som er nummer to og tre fra venstre, GoToob og GoTravel Squeeze It, er svært gode alternativer. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
TETT I BAGASJEN? Reiseflaskene som er nummer to og tre fra venstre, GoToob og GoTravel Squeeze It, er svært gode alternativer. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Da Dinside testet reiseflasker var det et par svært gode alternativer vi trygt kan anbefale: GoTravel Squeeze It og GoToob. Disse var både praktiske i bruk, og de holdt innholdet på innsiden av flaskene under flyturen.

Er det derimot parfyme du vil ha med på ferien, kan vi anbefale Beter parfymeflakong som vi fikk kjøpt på Vita for en billig penge.

En behagelig flytur?

Å reise med fly er ikke nødvendigvis så behagelig, men en god nakkepute kan bidra betraktelig. Da vi testet tradisjonelle nakkeputer, var det ingen som nådde helt opp.

GOD STØTTE: Med denne reiseputa, Travelrest Ultimate Travel Pillow Inflatable, trenger du ikke å lene deg på skuldra til den ved siden av. Foto: Berit B. Njarga
GOD STØTTE: Med denne reiseputa, Travelrest Ultimate Travel Pillow Inflatable, trenger du ikke å lene deg på skuldra til den ved siden av. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Vi likte derimot svært godt reiseputen Travelrest Ultimate Travel Pillow Inflatable, som lar deg hvile hodet på puten, og ikke på skulderen til sidemannen. Den kan også gjøre nytten på biltur eller på toget. Dessuten tar den svært liten plass.

Også en god sovemaske kan gjøre reisen mer behagelig, men det krever at den sitter godt på og ikke slipper inn for mye lys.

Vår favoritt er Contoured eye mask fra Go Travel, som gir god komfort og slipper inn lite lys.

Smart mot støy

Som kjent kan alt fra flymotorer, medpassasjerer på en togtur eller kanskje egen familie på biltur, forårsake en del uønsket støy. Dinside har testet mange hodetelefoner som skal stenge støy ute, men det desidert beste produktet vi har kommet over så langt, er Sony MDR-1000XB med aktiv støydemping.

Et annet greit alternativ er Bose QuietComfort QC35.

Nødlading av mobilen

GOD KAPASITET: En god nødlader kan være nyttig på tur, ikke minst om du liker lange dager med sightseeing. iWalk Extreme Trio 10000 er et godt alternativ. Foto: Pål Joakim Pollen
GOD KAPASITET: En god nødlader kan være nyttig på tur, ikke minst om du liker lange dager med sightseeing. iWalk Extreme Trio 10000 er et godt alternativ. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

I tillegg kan en god nødlader være smart å ha med på reisen, om du bruker mobilen mye eller skal rett på sightseeing vel fremme på reisemålet. Her fins det mange varianter i alle prisklasser.

Vil du ha en med svært god kapasitet som kan brukes av flere familiemedlemmer samtidig, anbefaler vi iWalk Extreme Trio 10000, som kan lade opptil tre enheter på en gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer