Smarte tekstiler

Fra god, gammel ull til moderne tekno-tekstiler: Med riktig tøy blir fjellturen alt annet enn klam og ubehagelig.

Publisert
Sist oppdatert

Fibrer og stoffer som cool-max, gore-tex, polypropylen og windstopper i klær for aktiv bruk, oversvømmer butikkenes stativer. Ganske forvirrende for en som ikke er bevandret i de tekniske betegnelsene, men likevel skal det være av stor nytte når du beveger deg utendørs.

Tekno-tekstiler

Noe av det mest ubehagelige som rammer uvante turgåere i lite brukt utstyr, er gnagsår på hælen. Ingenting kan som de brennende, væskende blærene ødelegge en ellers perfekt skitur.

- Det aller viktigste for å unngå gnagsår, er å holde beina tørre. Tørr hud mot tørre sokker får sjelden gnagsår, sier Tor Fauske, leder for butikkjeden Løplabbet.

Et godt tips er dobbeltvevde sokker i CoolMax fra Wright Sock. Fibrene er av polyester og trekker ikke fuktighet. Den doble sokken tar også imot og reduserer noe av gnaget fra skoene.

Wright Sock, double layer, CoolMax100 kroner per par hos Løplabbet

Resten av kroppen har også godt av minst mulig fuktighet nær huden. Fauske anbefaler jakke og bukse fra Sporthill for deg som går på ski. Jakken er laget av polypropylen som har den fordelen at det ikke trekker fuktighet inn i fibrene. (Et stoff de fleste kjenner fra det gode, gamle superundertøyet.) Tøyet er ikke regntett, men puster godt selv om det er relativt vindtett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer