Smarte tips til København-turen

Den danske kronen er sterk, men Købenferien trenger ikke bli så dyr.

Vinterhimmel over Amalienborg slott. Foto: Ireneusz Cyranek/Visit Copenhagen
Vinterhimmel over Amalienborg slott. Foto: Ireneusz Cyranek/Visit Copenhagen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du tenkt deg til København nå før jul? København kan ikke lokke med snø, men med julemarked i Tivoli, brente kastanjer og tørkede epleskiver fra gatevogner og selvsagt det legendariske julebordet som er dekket i vinduet til Royal Copenhagen. Se hva som venter i et julepyntet København i denne artikkelen.

København trekker nordmenn i hopetall hele året, selv om den sterke danske kronen gjør at byen ikke er billig, selv for oss som kommer fra dyre Norge. Det finnes heldigvis en del smarte tips som gjør at storbyferien i Kongens by ikke nødvendigvis gjør så veldig store innhogg i budsjettet.

Her er tipsene:

Reise til København

Er du tidlig ute, burde det ikke være så vanskelig å finne flybilletter til en grei pris, i hvert fall hvis du reiser fra Gardermoen. Både SAS og Norwegian flyr til København. SAS flyr også fra Ålesund, Stavanger og Kristiansand. Widerøe flyr fra Torp, Trondheim og Bergen. Billettprisene varierer, men du kan få billetter ned i 300 kr hver vei.

Det samme gjelder om du vil ta fergen til København. DFDS seiler fra Oslo hver dag. Jo tidligere du bestiller, jo rimeligere er prisene. Tur som gir syv timer i København før du gjør vendreis, koster fra rundt 700 kroner per person.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer