Smarte tips til London-turen

London venter på deg i høst. Her er tips så du får mest mulig ut av oppholdet.

London i høst? Hvorfor ikke! Foto: Colourbox
London i høst? Hvorfor ikke! Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren er ikke over ennå, men det begynner å bli på tide å se fremover, og planlegge høstens storbytur.

London er - som alltid - et godt valg. Byen har "alt" både av restauranter, interessante museer, butikker, uteliv og kulturtilbud. En annen fordel er at kursen har holdt seg ganske bra de siste månedene. Sjekk valutakursen i vår valutakalkulator.

Vi har samlet en rekke gode tips til deg som har tenkt deg til den britiske hovedstaden på ferie i høst. Målet må være å få mest mulig moro for pengene, og da er det noen smarte triks du bør lære deg.

Innsidetips til London

Westminster med Big Ben. maktsentrum i Storbritannia, og et klassisk turistmål. Foto: Britain on View
Westminster med Big Ben. maktsentrum i Storbritannia, og et klassisk turistmål. Foto: Britain on View Vis merBillige flybilletter

London er en populær destinasjon for nordmenn, og dermed går det direkteruter fra så og si alle de største byene. SAS flyr direkte fra Oslo, Stavanger og Bergen. Norwegian flyr direkte fra Oslo, Bergen, trondheim, Stavanger, Tromsø og Ålesund. Ryanair flyr direkte fra Torp, Haugesund og Rygge (fra 1. oktober). British Airways flyr direkte fra Oslo.

Jo tidligere du bestiller billetter til høstturen, jo billigere vil du sannsynligvis få dem. Ryanair har veldig lave priser på sin rute fra Rygge, siden den er helt ny. Helt nede i én krone billetten, faktisk.

Før du bestiller flybilletter, bør du legge inn i regnestykket kostnaden for å komme seg fra flyplassen og inn til sentrum av London. Det kan koste flesk, og da går kanskje de hundrelappene du sparer på å velge den rimeligste flybilletten opp i spinninga, likevel.

Fra Heathrow er billigste løsning å ta undergrunnen. Fra Gatwick går det lokale tog som koster mye mindre enn Gatwick Express. Bytt ut dyre Stansted Express med buss. Det tar lenger tid, men koster helt nede i to pund med EasyBus. Flyr du til City, er det bare å hoppe på et av lokaltogene. Gå til de forskjellige flyplassenes egne nettsider for mer info om transport til London og priser.

Gjør et hotellkupp

Skal du først til London, bør du bo sentralt. Ingen vits i å kaste bort masse tid på å komme deg inn til sentrum av byen når du er her for bare noen dager. Sjekk for eksempel tilbudet på Hotwire.com eller Lastminute.com. Dette er nettsider der du kan gjøre virkelige kupp - også hvis du bestiller like før avreise. Hos Hotwire vil du imidlertid ikke få vite navnet på hotellet før du har gjort bestillingen. Lastminute.com har også såkalte "top secret hotels", som du ikke får vite navnet på før du bestiller. Fordelen med Lastminute.com, er at de gir deg litt mer info om hotellet enn Hotwire.com. Du får vite stilen, om det er stort eller lite, om det har restaurant osv. har du litt peil på Londons topphoteller, klarer du antagelig å gjette hvilket hotell det dreier seg om.

Hvis slike gjettekonkurranser ikke er noe for deg, så søk på tilgjengelige hotell på litt forskjellige nettsider, plukk ut noen aktuelle hoteller, og sjekk hvilke nettsider som gir deg best pris. Husk også å sjekke på hotellets egen nettside. Det kan være det er her du får det beste tilbudet.

Londons beste markeder

Undergrunnen tar deg kjapt rundt i storbyen. Foto: Lesley Watts
Undergrunnen tar deg kjapt rundt i storbyen. Foto: Lesley Watts Vis mer


Billig transport i byen

Billigste måte å komme seg rundt i London på er å bruke kollektivtransporten. Unn deg en black cab-tur eller to, for det er en morsom opplevelse, men det gjør dype innhogg i feriebudsjettet, hvis dere ikke er mange som spleiser. Skaff deg i stedet et Oyster card. Dette er et reisekort som du kjøper på stasjoner og i kiosker, og fyller opp med kreditt, omtrent som et kontantkort. Det finnes egne kort for besøkende. Se mer her. Skaffer du deg et slikt, vet du at du alltid betaler minste pris for å kjøre buss, undergrunn eller lokaltog. Merk deg at det går en rekke nattbusser også, slik at du kommer deg billig og trygt hjem etter en tur ute i Londons natteliv.

Se hva som venter i hippe Øst-London

Billig sightseeing

Når vi er inne på det - de knallrøde toetasjes londonbussene er en del av byens identitet, og en fin måte å komme seg rundt på (selv om de kan bli stående i kork - skylda faller ofte på "the man in the van", varbilsjåføren som uten blygsel parkerer i bussfilen for å levere varene sine). Har du litt tålmodighet, er et hett tips å ta en av sentrumsrutene gjennom byen. Prøv å kapre plassene helt foran i andre etasje, og du har topp utsikt over severdighetene du kjører forbi. Hopp for eksempel på buss nummer 11 ved Liverpool Street Station, og kjør gjennom City, forbi St. Paul's Cathedral, gjennom Westminster, der du ser Big Ben, London Eye og Parliamentet, og videre gjennom de grisedyre boligorådene i Victoria og Belgravia før du ender opp i handlegaten King's Road, i hjertet av fasjonable Chelsea. Tilbake igjen hopper du på buss nummer 19, som kjører gjennom Knightsbridge og forbi Harrod's, hjørnet der Green Park og Hyde park møtes, og videre opp Piccadilly, forbi hotellet The Ritz, og opp til Piccadilly Circus og Soho, forbi musikalgaten Shaftesbury Avenue, og opp til Covent Garden.

Spis billig på fine restauranter

Det kryr av restauranter i London - mange er veldig bra, men en god del er bånn i bøtta, for å si det rett ut. En tommelfingerregel er å styre unna alt som heter et eller annet med "steak house", og også være skeptisk til spisestedene som ligger midt i de mest populære turistdestinasjonene som Covent Garden og Piccadilly Circus. Det inkluderer også turistrestauranter som Hard Rock Café og Planet Hollywood. Hvem gidder å betale skjorta for hamburgermat, egentlig?

Benytt deg av tilbudene til Toptable.co.uk, og få mer middag for pengene. Foto: Colourbox
Benytt deg av tilbudene til Toptable.co.uk, og få mer middag for pengene. Foto: Colourbox Vis mer


Sjekk heller ut en av de ni gode restaurantene i denne artikkelen. Et annet alternativ, er å benytte deg av noen av de gode tilbudene til matnettsiden Toptable.co.uk. Her kan du booke restauranter som tilbyr 2 for 1-måltider, har 40 eller 50 prosent avslag på regningen, eller tilbyr flere retter for en nedsatt pris. Restaurantene er bra, og du kan til og med sjekke ut tilbudene til restauranter som er "A-list hang outs", altså restauranter der kjendisene gjerne går. Flere av restaurantene har kjendiskokker bak komfyren, eller ligger i Londons hotteste femstjernershoteller.

Test også ut: Afternoon tea i London

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer