Smarte tips

Av Stine Okkelmo

Publisert
Sist oppdatert

1: Skaff deg Lyon’s City Card som gir deg gratis transport på buss og undergrunn, gratis inngang til de største museene, Fourvière observasjonstårn som gir deg panoramautsikt over byen, i tillegg til guidede turer og båtcruise langs Saône og Rhône. Du kan kjøpe en, to eller tredagers kort som koster henholdsvis €15, €25 og €30 (cirka 125, 200 og 250 kr). Kortet er tilgjengelig fra turistbyråer, undergrunnsstasjoner og de fleste hoteller.

2: Lyon City Phone er en automatisk telefontjeneste for turister. På fransk eller engelsk får du informasjon om de historiske severdighetene du besøker. Hver guide varer i tre minutter og koster €1 (cirka 8 kr). Telefonnummeret er 0892 69 9000.

3: Lyon turistbyrå tilbyr to weekendpakker for turister. Den ene er tilgjengelig hele året og inkluderer to netter i et tre eller fire stjerners hotell, Lyon City Card og lunsj i en tradisjonell ”bouchon”. Den andre pakken er bare tilgjengelig under de store festivalene og inneholder det samme som den vanlige weekendpakken, bortsett fra at lunsjen er byttet ut med billetter til en av festivalforestillingene eller konsertene. Begge pakkene koster ca. €150 (1.250 kr).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer