Smarte tips

Av Stine Okkelmo

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

1: Skaff deg Lyon’s City Card som gir deg gratis transport på buss og undergrunn, gratis inngang til de største museene, Fourvière observasjonstårn som gir deg panoramautsikt over byen, i tillegg til guidede turer og båtcruise langs Saône og Rhône. Du kan kjøpe en, to eller tredagers kort som koster henholdsvis €15, €25 og €30 (cirka 125, 200 og 250 kr). Kortet er tilgjengelig fra turistbyråer, undergrunnsstasjoner og de fleste hoteller.

2: Lyon City Phone er en automatisk telefontjeneste for turister. På fransk eller engelsk får du informasjon om de historiske severdighetene du besøker. Hver guide varer i tre minutter og koster €1 (cirka 8 kr). Telefonnummeret er 0892 69 9000.

3: Lyon turistbyrå tilbyr to weekendpakker for turister. Den ene er tilgjengelig hele året og inkluderer to netter i et tre eller fire stjerners hotell, Lyon City Card og lunsj i en tradisjonell ”bouchon”. Den andre pakken er bare tilgjengelig under de store festivalene og inneholder det samme som den vanlige weekendpakken, bortsett fra at lunsjen er byttet ut med billetter til en av festivalforestillingene eller konsertene. Begge pakkene koster ca. €150 (1.250 kr).

4: For filmelskere frister det kanskje med et besøk til Lumièremuseet (25 rue du 1er Film). Dersom du ikke er stø i fransk bør du ikke ta turen hit. All informasjon er på fransk, og selv om det er gøy å se verdens første film er det ikke like gøy å sitte og se på en hel dokumentarfilm om Lumièrebrødrene uten å skjønne et kløyva ord.

Tilbake til innledningen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer