Småsmuglingens pris

Det kan være fristende å plukke med seg litt ekstra fra taxfreebutikken i sommer – men pass på – det kan komme til å svi på pungen.

Det er lett å la seg friste... Foto: colourbox.com
Det er lett å la seg friste... Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du er på vei hjem etter to vellykkede uker i et solparadis, og har akkurat beveget deg inn i taxfreebutikken, som bugner av alkohol-, nikotin- og sukkerholdige varer. Solbrente charterturister virrer lykkelig rundt deg, og du er like opprømt som dem.

Dessverre dreier det seg for lovlydige borgere mest om å bare se i taxfreebutikken, da den norske alkoholkvoten aldri har vært beskyldt for å være raus. Men det er sikkert ingen som oppdager om du tar med deg ei flaske eller to ekstra…?

Kanskje ikke – men sikker kan du ikke være. Og blir du tatt, kan du i hvert fall være sikker på at det ikke var verdt forsøket. I beste fall ender du opp med en fin bot – i verste fall kan du bli politianmeldt.

Dette er kvotene for hva du har lov til å ta med deg, helt gratis og lovlydig:

Les mer om hvilke andre varer du har lov til å ha med deg her.

Du må imidlertid ha vært ute av landet i 24 timer for å få med deg disse varene, med mindre du har kjøpt dem avgiftsbelagt i et av våre naboland. Du kan altså ikke handle på taxfree hvis du ikke har vært ute av Norge i mer enn et døgn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer