Smertefull flytur

Han fikk ikke plass til lange bein, og er ikke fornøyd med reisen.

Det er ikke alltid så romslig som dette ombord, spesielt ikke på charterfly.
Det er ikke alltid så romslig som dette ombord, spesielt ikke på charterfly. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi omtaler jevnlig klagesaker som har blitt prøvd i Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser. og klagenemnda for rutefly.

Ukens sak handler om en misfornøyd charterturist. Charterfly er trange, faktisk så trange at mannen på 1,89 ikke fikk plass i setet. Er det greit?

Smertefull reise

Mannen fløy til Gran Canaria, og fikk oppleve at flyturen ikke ble en berikelse. Med sine 1,89 og 95 kilo fikk han rett og slett ikke plass nok. Avstanden mellom setene er for liten, og han opplevde at reisen ble både smertefull og ubehagelig. Klager mener reiseselskapet har solgt en mangelfull vare, og krever kompensasjon. Selskapet er imidlertid ikke enig. De hevder at charterprisene er lavere enn ruteflypriser, blant annet fordi kapasitetsutnyttelsen om bord er høyere. Flere seter betyr trangere fly, og om dette skulle endres, ville prisene blitt høyere.

Nemnda er enig

Nemnda fremhever at pakkereiser er mangelfulle om de avviker fra det avtalte. De forutsetter at det er kjent at det er trangt om bord i charterfly. De mener også at reisende som er høyere og kraftigere enn gjennomsnittet må være forberedt på å få det trangt på flyet. Siden flyet er godkjent av myndighetene, vil ikke nemnda anta at plassen er uforsvarlig liten, og de avviser klagen. Passasjeren får ikke prisavslag.

 • Mer om trange fly - hvor får du mest og minst plass om bord?
 • Flere klagesaker

 • Her finner du flere klagesaker.
 • Slik klager du på flyreisen.
 • Slik klager du på charterreisen.
 • Fjorårets dummeste klager kan du lese her.
 • Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer