Meslinger:

Smitte ved flyplasser: - Sjekk deg!

Australske myndigheter advarer etter sjeldent utbrudd - og ber reisende være på vakt.

MESLINGER: Sykdommen er en av de mest smittsomme vi kjenner til, skriver Helsenorge på sine nettsteder. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
MESLINGER: Sykdommen er en av de mest smittsomme vi kjenner til, skriver Helsenorge på sine nettsteder. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et varsel for meslingsmitte er utstedt for flyplassene i Melbourne og Brisbane i Australia.

Det melder lokale medier, deriblant australske News.

Regjeringen varsler

Varselet er sendt ut av regjeringen i Queensland og kommer etter at en person - med mellomlanding i Melbourne - landet i Brisbane 3. juli.

Mannen var smittet med meslinger da han ankom Australia fra Indonesia.

Passasjeren fløy med Quantas' flygning QF40 fra Jakarta til Melbourne søndag 2. juli. Deretter fortsatte reisen på Quantas' flygning QF610 fra Melbourne til Brisbane - med avgang dagen etter klokka 09.50 lokal tid.

Nå oppfordres passasjerer på de to navngitte flygningene, samt personer som befant seg på flyplassene samtidig som den smittede, om å være på vakt etter symptomer.

Sjekk fram til 21. juli

Ifølge helsedepartementet i delstaten Victoria, kan det gå 7 til 18 dager før smittede personer opplever symptomer.

Passasjerer som var på flygningene, og på flyplassene på de angitte tidspunktene, bes derfor om å sjekke seg for symptomer fram til 21. juli.

Den smittede personen besøkte flere steder i Brisbane og Redcliffe etter ankomst. Regjeringen har listet opp alle stedene personen var innom, hvor det kan være fare for spredning.

Anbefaler to vaksinedoser

«Queensland helsedepartement anbefaler at alle som er født i 1966 eller seinere, som ikke har to dokumenterte doser av meslinger-, kusma- og røde hunder-vaksine (MMR), eller har fått påvist meslinger, om å dra til legen for å vaksinere seg mot meslinger», heter det videre i uttalelsen fra regjeringen.

- Vi anbefaler at folk som var på eksponeringsstedene sjekker seg for symptomer og oppsøker lege hvis de blir dårlige, sier Brett Sutton i delstatens helsedirektorat.

De opplyser om at tidlige symptomer på meslinger inkluderer feber, tretthet, hoste, rennende nese og betente øyne.

- Symptomene utvikler seg deretter til et flekkete og rødt utslett, som ofte starter i ansiktet før det sprer seg, sier Megan Young i den australske folkehelsetjenesten.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer