Smittelister

Smitteliste øker: Er du rammet?

27 tilfeller coronasmitte på fly, buss og tog den siste uka.

SMITTELISTE: FHI har registrert flere smittetilfeller på offentlig transport den siste uka. Foto: Thomas Brun/NTB
SMITTELISTE: FHI har registrert flere smittetilfeller på offentlig transport den siste uka. Foto: Thomas Brun/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av august opprettet Folkehelseinstituttet (FHI) en «smitteliste» der de publiserer informasjon om offentlig kommunikasjon hvor personer kan ha blitt utsatt for coronaviruset.

Bakgrunnen er å nå ut med informasjon til de reisende som de ellers ikke ville kommet i kontakt med gjennom vanlig smittesporing eller hvor smittesporingen tar lang tid.

Samarbeider med kommunene

- Vi har opprettet denne siden for å kunne samle informasjon om transportmidler der reisende kan ha vært utsatt for smitte, har overlege Didrik F. Vestrheim ved FHI tidligere forklart til Dinside.

FHI arbeider sammen med kommunene med å smittespore rundt hvert enkelt covid-19 tilfelle, noe som er viktig for å begrense spredningen av viruset.

For best mulig effekt, er det viktig å finne eventuelle andre som har vært i kontakt med den smittede og iverksette tiltak så raskt som mulig, men for noen kollektive transportmidler finnes det ikke passasjerlister, noe som vanskeliggjør smittesporingen.

- Ved reiser der det finnes passasjerlister er det mulig å komme i direkte kontakt med passasjerer som kan ha vært i kontakt med en smittsom person. Men i mange tilfeller er det ikke mulig å få kontaktinformasjon til de reisende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer