Gran Canaria

Smitteutbrudd i norsk feriefavoritt

- Som vanlig slår diverse smittsomme virussykdommer ut rundt jul.

VIRUS: Ving bekrefter til Canariavisen at flere av dere norske gjester er smittet. Foto: Serenity-H / Shutterstock / NTB
VIRUS: Ving bekrefter til Canariavisen at flere av dere norske gjester er smittet. Foto: Serenity-H / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er Canariavisen som melder at smitten herjer sør på Gran Canaria.

- Det er høysesong på Kanariøyene og som vanlig slår diverse smittsomme virussykdommer ut rundt jul. Etter det Canariavisen kjenner til, skal det være utbrudd av norovirus på flere hoteller sør på Gran Canaria, skriver nettavisa.

Ifølge NHI er norovirusinfeksjon er en magetarminfeksjon som er svært smittsom. Vanlige symptomer er kvalme, oppkast, magesmerter og vandig diaré.

Ving som har flere gjester på øya, bekrefter til Canariavisen at flere er smittet.

- Vi i Ving Norge har fått registrert 8 fall av voksne på hotellet som har kontaktet oss onsdag om magesyke av våre totalt 92 norske gjester på Dorado Beach. Norovirus har vi også i Norden, spesielt på denne tida på året, sier Marie-Anne Zachrisson i Ving Norge.

Det norske legesenteret i Arguineguín bekrefter at de har merket at det er noe mer omgangssyke enn normalt.

- Det er jo normalt på denne årstida og vi har masse av alt akkurat nå. Men vi vet jo at det er større sjanse for å bli smittet på store hoteller med buffé og hvor det går folk inne med familier og unger, forteller lege Hege Strømsnes til Canariavisen.

DinSide har tidligere skrevet om hvordan man kan unngå å bli smittet når man reiser til utlandet.