Thailand og corona

Smugstarter turistsesongen

Thailand åpner så smått for turister. Men det spesielle visumet som kreves, kan koste 44.000 kroner.

THAILAND ÅPNER: Thailand har vært nedstengt siden pandemien startet. Nå åpner de for turister, i første omgang fra Kina - men turistministeren sier også turister fra Europa og USA har lyst til å komme. Foto: NTB scanpix
THAILAND ÅPNER: Thailand har vært nedstengt siden pandemien startet. Nå åpner de for turister, i første omgang fra Kina - men turistministeren sier også turister fra Europa og USA har lyst til å komme. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Thailands enorme turistindustri har vært nedstengt siden pandemien brøt løs. Nå har 39 turister fra Shanghai ankommet landet i en myk åpning av turistsesongen.

Dette kommer med et nytt turistvisum som thailandske myndigheter lanserer nå i oktober.

Dette spesielle visumet tillater turister fra lavrisiko-land å komme inn i landet for lengre opphold på inntil 270 dager.

Thailand er et populært ferieland, ikke bare for oss nordboere. Men siden april har det vært tilnærmet full stopp i fritidsreisene til landet.

Ifølge avisa Nikkei Asia, er imidlertid det nye turistvisumet dyrt: Ifølge kilder avisa har snakket med, vil visumet koste minst 150.000 baht, som tilsvarer drøye 44.000 norske kroner.

Må i karantene

Nå begynner grensene så smått å åpne. I første omgang gjelder det langtidsturister, og det er innført krav om to ukers karantene.

Den første uka må tilbringes på hotellrommet, før man i uke to får lov til å bevege seg rundt i hotellet, uten å forlate det.

Samtidig skal turistene testes regelmessig for koronavirus.

Først ute

Tirsdag kveld ankom den første gruppen, 39 turister fra Kina. Også neste gruppe som er ventet å ankomme Thailand er fra Kina, 150 personer fra Guangzhou ventes å komme til Thailand neste uke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer