Snakk om superyacht

Den går riktignok ikke på luft og kjærlighet - men det er ikke langt unna.

LUKSUSBÅT: Til og med slitet fra treningsøkta bidrar ... Foto: Solar Sailor
LUKSUSBÅT: Til og med slitet fra treningsøkta bidrar ... Foto: Solar Sailor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Superyachten fra Solar Sailor skal bevise at grønn luksus ikke er et paradoks, men at det er fullt forenelig - og løsningen heter Soliloquy.

Yachten blir drevet av sol- og vindkraft, og "pedalkraft": Trimapparatene i yachtens helsestudio bidrar nemlig også til å lade båtens batterier.

Luksus-yacht for 1 dollar per sekund

Solar Sailor har god erfaring med å bygge ferger og skip med sol- og hybridkraft, for eksempel har de nylig levert verdens første kommersielle solcelledrevne hybridferge til Kina.

Det er også flere og flere båtprodusenter som leverer båter med hybridmotorer til privatmarkedet - vi så flere modeller på årets Båtmesse på Lillestrøm.

Motorseiler

Båten er 58 meter lang og spekket med luksus, i tillegg til innovativ teknologi. Båten er designet av Alastair Callender ved designbyråt Callender Designs, og har fått mange utmerkelser for sitt design og sin teknologi.

Soliloquy er en motorseiler drevet av fornybare energikilder, som altså vil føre til null-utslipp og betydelige reduksjoner i drivstoffutgifter. For det er vel neppe noen hemmelighet at drivstoffutgiftene for en 58-meters superyaht kan bli betydelige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer