Snart er det slutt på sola

På Østlandet kommer regnet til helgen.

Oslofolk har valfartet til Huk de siste dagene for å nyte sommeren. Nå er det snart slutt for denne gang. Foto: Hans kristian Krogh-Hanssen
Oslofolk har valfartet til Huk de siste dagene for å nyte sommeren. Nå er det snart slutt for denne gang. Foto: Hans kristian Krogh-Hanssen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bor du på Østlandet? Da bør du se og utnytte de neste dagene med sol og knallvær. Til helgen kommer nemlig regnet.

Ingenting varer evig, ei heller hetebølgen som har velsignet det meste av Sør- og Midt-Norge med superbra vær den siste uken. Hvis du har klaget over varmen de siste dagene, kan du angre, for nå ser det ut til at værgudene har blitt fornærmet.

Regn og gråvær til helgen

Allerede fredag er det slutt for folk på Østlandet. Da er det meldt overskyet og regn. Yr.no melder om grått vær og regndrypp i Lillehammer fra fredag til onsdag neste uke. Det skal ikke regne så mye, men allerede lørdag daller temperaturen til 22 grader. Og neste uke er den nede i 18 grader.

Det samme gjelder Oslo. Fredag er siste dag med godvær i denne omgang. Lørdag er det meldt regn og 25 grader. Søndag er det samme sak, men da vil det regne enda mer. Så, mandag faller temperaturen til 20 grader. Samme type vær fortsetter utover uken, men onsdag blir det sol og skyet vær og 23 grader.

Røm til godværet

Det er heldigvis ikke alle deler av landet som som mister sommerværet nå. I Vestfold og Østfold blir det overskyet søndag, og regn mandag, men så kommer sola tilbake. Likevel, det blir langt fra 30 grader - rundt 21-22 grader er meldt på Yr.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.