Snart er hele Europa rødt

Flere land står i risikosonen for å bli røde. Samtidig kan ikke nordmenn reise til alle gule land med lav smitte.

REISERÅD: Kun et fåtall land er markert gule av norske myndigheter. I resten av Europa gjør økt smitte at stadig flere land blir røde. Foto: NTB Scanpix
REISERÅD: Kun et fåtall land er markert gule av norske myndigheter. I resten av Europa gjør økt smitte at stadig flere land blir røde. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag morgen kunne Dinside fortelle at Italia nå står i stor fare for å bli satt til rødt av regjeringen og FHI - som innebærer at man frarådes å reise dit, og dessuten kan risikere å stå uten full dekning på reiseforsikringen.

En kikk på smittetallene viser at størsteparten av Europa nå står i fare for å bli rødt - samtidig som det ikke bare er å reise fritt til enkelte av de gule landene heller.

Økt smitte

Landene som står i fare for å bli satt til rødt ved neste justering, i tillegg til Italia, er Slovenia, med sine 21,6 smittetilfeller per 100.000 innbyggere, og Slovakia, der tallet er 17,9 smittetilfeller per 100.000, viser tall fra European Center for Disease Prevention and Control (ECDC).

Når det gjelder innreise til Slovenia og Slovakia, er begge disse landene per i dag regnet som trygge. Dermed utløser det ingen karantene å ankomme Norge fra disse to landene i skrivende stund.

Gule land som ikke vil ha nordmenn

Etter at smitten nok en gang økte i Norge i løpet av sommeren, har Finland nok en gang valgt å stenge grensene for nordmenn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.