Snart er kjempeskipet Oasis of the Seas ferdig

Den norske damen blir verdens største cruiseskip.

Kaptein Tor I Olsen inspiserer sitt nye skip. Her er han ved en av baugpropellene. Foto: Simon Brooke-Webb/sbw-photo
Kaptein Tor I Olsen inspiserer sitt nye skip. Her er han ved en av baugpropellene. Foto: Simon Brooke-Webb/sbw-photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det begynner å nærme seg sjøsetting for Oasis of the Seas, Royal Caribbean Cruise Lines nye superskip.

Fredag forrige uke fikk damen for første gang vann under kjølen i tørrdøkken på verftet i Finland.

­– Dette er en historisk dag for RCCL. Etter tre års intens planlegging er det fantastisk å se skipet 65 prosent ferdigstilt og klar for å forlate tørrdokken, sa Roar Meidal, Nordensjef i Royal Caribbean Cruise Line (RCCL) i en pressemelding.

Under seremonien i Finland, ble det også avslørt at det er to norske kapteiner som skal alternere bak roret på skipet. De to er Tor I. Olsen opprinnelig fra Askøy, og Thore Thorvolsen fra Lurøy på Helgelandskysten.

- Det er spesielt gledelig å se to norske kapteiner ombord Oasis of the Seas. Både Kaptein Thorolvsen og Kaptein Olsen har vært hos Royal Caribbean lenge og er viktige bidragsytere for den suksess rederiet opplever, sier Roar Meidal.

Ukescruise fra 4.000 kr

Oasis of the Seas skal begynne sine seilinger i desember. Et ukescruise i Karibia koster fra 3.920 kroner. Merk da at skatter og avgifter kommer i tillegg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer