Snart kan du ringe fra flyet

1. november lanserer Norwegian en ringetjeneste om bord.

RING, RING: Du kan allerede surfe på nettet om bord i snart halvparten av alle flyene til Norwegian. Fra tirsdag av kan du ringe fra marsjhøyde. Men foreløpig bare om du har iPhone. Foto: Per Ervland
RING, RING: Du kan allerede surfe på nettet om bord i snart halvparten av alle flyene til Norwegian. Fra tirsdag av kan du ringe fra marsjhøyde. Men foreløpig bare om du har iPhone. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i vår kunne flyselskapet Norwegian tilby WiFi om bord i noen av flyene sine. I løpet av 2011 skal halvparten av Norwegians fly få WiFi, noe som gjør at sjansene for at du kan surfe på flyet øker stadig.

1. november 2011 blir en ny merkedag for Norwegian. Da lanserer de ringetjenesten SkyCall om bord på flyene som har WiFi-tilgang. I løpet av 2012 vil alle av flyene til Norwegian ha dette.

– Vi gleder oss og har veldig troen på dette. Vi har gjort en spørreundersøkelse og kommet frem til at syv av ti passasjerer er interessert i å ringe om bord i flyet, sier Stephen Parsli, daglig leder ved Call Norwegian AS, til DinSide.

Se bilde av appen nederst i artikkelen

Les også: Oppdaterte Facebook-status i luften

En gratis app

Ringetjenesten SkyCall vil fungere som en gratis app og er foreløpig kun tilgjengelig for iPhone. Norwegian håper det vil være klart om noen uker for Android-telefoner.

– Hvis du bruker SkyCall og den du ringer til har SkyCall, er det gratis å ringe. Men hvis du ringer med SkyCall til mobil eller fasttelefon er det veldig billig, forteller Parsli.

Prisen til land i Europa er 0,93 kroner per minutt uten oppstartsavgift, mens prisen til land utenfor Europa er 1,87 kroner per minutt.

– Det er en enkel og bra prising som vil komme reisende til gode. Vi ser både på nytteverdien av å ringe fra fly og at det er billig å ringe fra utlandet. Hvis du er på ferie og skal ringe hjem, blir det en betydelig besparelse hvis du bruker SkyCall fra et trådløst nett. Det finnes trådløst nett mange steder, for eksempel på flyplasser, kafeer og hoteller, påpeker Parsli.

DinSide testet: Sendte e-post fra himmelen

Tror ikke telefonmas blir et problem

I likhet med WiFi har du ikke mulighet til å koble deg på SkyCall før setebelteskiltet går av på 10.000 fot.

– Systemet slår seg automatisk på når flyet er i marsjhøyde på 10.000 fot, og slår seg automatisk av når flyet er lavere, har kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, tidligere uttalt til DinSide.

Parsli har testet produktet selv og er strålende fornøyd.

– Vi i Norwegian har alltid jobbet med å gjøre det enklere og billigere for passasjerene våre å fly, og med SkyCall blir det også enklere og billigere, forteller Parsli.

Han tror ikke at skravlesyke flypassasjerer vil bli et problem.

– Dette er et produkt som passasjerene våre ønsker. Dessuten hører man vanligvis ikke en normal samtale noen rader frem på flyet uansett, sier dendaglige lederen.

Snart kan du ringe fra flyet


Slik ser SkyCall-appen ut:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer