Snart klart for SAS i ny drakt

Oslo (NTB-Geir Lillesund): Flere av de norske fagforeningene i SAS-gruppen er i mål i forhandlingene med ledelsen om oppretting av et nytt norsk innenriks flyselskap. Men kabinforeningene sliter med å finne en felles plattform.

Publisert
Sist oppdatert

- Dette er de tøffeste forhandlingene jeg har deltatt i som tillitsvalgt, og vi er innom alt som dreier seg om arbeids- og lønnsbetingelser, sier leder for den norske kabinforeningen i Scandinavian Airlines, John Lyng, til NTB.

Fagforeningene innen Scandinavian og Braathens har frist på seg til onsdag morgen for å bli enige med konsernledelsens forhandlere om grunnlaget for dannelsen av det nye selskapet. Onsdag 10. mars er det ventet at SAS-styret skal vedta å opprette selskapet.

Flere enige

Informasjonsdirektør Simen Revold i SAS-gruppen og hans kollega Knut Løvstuhagen i Braathens sier begge til NTB at de berørte fagforeningene generelt ikke er i mål.

Men leder for SAS' norske funksjonærer, Asbjørn Wikestad, sier til NTB at de er ferdig med forhandlingene - trolig til SAS-ledelsens tilfredshet. Det samme sier Olav Lie på vegne av de verkstedsansatte på Gardermoen.

Peggy Hessen Følsvik, som er leder for funksjonærene i Braathens, sier at de er så godt som i mål - bare detaljer gjenstår. Også Braathens piloter er ferdig, men Hessen Følsvik vet at Braathens kabinansatte fortsatt sliter med sine forhandlinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer