Ferie i Spania:

Snart slipper du dette

Endrer reglene i sikkerhetskontrollen. Dette betyr det for deg.

HA DET BRA: Skal du reise til Spania, slipper du snart denne. Teknologien kommer også til Norge, men ikke helt ennå. Foto: Jaromir Chalabala / Shutterstock / NTB
HA DET BRA: Skal du reise til Spania, slipper du snart denne. Teknologien kommer også til Norge, men ikke helt ennå. Foto: Jaromir Chalabala / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spania er en av nordmenns absolutte feriefavoritter. Og nå kommer en god nyhet til deg som planlegger en reise til din spanske favoritt.

Aena, organisasjonen som drifter spanske lufthavner, har besluttet å ta i bruk nye 3D-skannere ved en rekke flyplasser fra 2024.

Dette betyr at du kan ta med flytende væske i større beholdere enn 100 milliliter, og at du kan la PC-er, nettbrett og andre elektroniske artikler ligge i bagen når du tar den med som håndbagasje.

Bedre sikkerhet

Det er nettsida Euronews som forteller om flyplassnyheten.

Det nye CT-røntgensystemet lager 3D-bilder av innholdet i håndbagasjen i full størrelse.

Systemet skanner håndbagasjen på en bedre måte enn i dag og skal på denne måten kunne oppdage våpen, eksplosiver og andre forbudte gjenstander på en mye mer nøyaktig enn nåværende skannere.

Og, dette er godt nytt for mange.

Det vil gjøre sikkerhetskontrollen langt enklere: Du kan få med deg både vannflaske og parfyme gjennom sikkerhetskontrollen - uten å måtte skjenke de knotete plastposene en tanke.

Takket være de nye skannerne blir det mulig å ta med seg mer flytende væske, i tillegg til at du slipper å ta elektroniske duppeditter ut av håndbagasjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer