Snart slutt for karibiske strender

Men ikke på grunn av global oppvarming ...

Publisert
Sist oppdatert

Det ser dårlig ut for de vakre sandstrendene i Karibia, men grunnen er ikke at de forsvinner med den globale oppvarmingen.

Neida, grunnen er at noen stjeler all sanden!

Og tyvene er folk som bruker sanden til byggearbeider. Det skriver Associated Press ifølge News.yahoo.com.

Den finkornede sanden som finnes langs mange av de karibiske strendene egner seg nemlig ypperlig for å lage sement. Dermed har frekkaser tatt seg til rette og hentet lastebillass med sand i nattens mulm og mørke. Resultatet er at flere øyer og strandområder nå står i fare for å bli fullstendig ødelagt på grunn av kraftigere tidevann og større bølger, som igjen fører til flom.

I Grenada bygger myndighetene nå en mur til 7,5 millioner kroner for å beskytte den lille øya. Store sandtyverier på nordsiden av øya har utsatt en rekke landsbyer for kraftig sjø.

I Jamaica har tyver rensket et sårbart område for rundt 100 lastebillass med sand - nok til å fylle ti olympiske svømmebasseng. Dermed ble de fredede mangrovene og en kalksteinskog innenfor utsatt for sterk sjø og nærmest ødelagt. Her mistenkes det at noen offentlige personer er involvert i miljøkriminaliteten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer