Snart starter røykeforbud på Gran Canaria

Røykeforbudet trer straks i kraft på strendene. Men en eksakt dato finnes ikke.

RØYKFRIE STRENDER: Mogán er den første kommunen på Kanariøyene som innfører røykeforbud på strendene. Hvis prosjektet er vellykket, kan det være at flere kommuner på øygruppen vil gjøre det samme. Foto: Silje Ulveseth
RØYKFRIE STRENDER: Mogán er den første kommunen på Kanariøyene som innfører røykeforbud på strendene. Hvis prosjektet er vellykket, kan det være at flere kommuner på øygruppen vil gjøre det samme. Foto: Silje Ulveseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Røykesugne turister bør passe på. I disse dager trer nemlig røykeforbudet i kraft på ti strender i turistområder sør på Gran Canaria, ifølge canariajournalen.

29. april varslet avisen at det ville skje innen to uker, men nå, nesten to uker etter, er fortsatt ingen dato satt.

Manana-holdninger

– Det er ikke formidlet noen eksakt dato for når røykeforbudet trer i kraft. Det blir nok straks de har fått på plass merking av soner, skilt og askebeger. Det skal tre i kraft samtidig på alle strender, ifølge Mogan kommune, sier Hugo Ryvik, redaktør for Canariajournalen, til DinSide.

Ifølge Ryvik er det lite sannsynlig at forbudet vil skje plutselig over natten.

– Kjenner jeg forholdene på Kanariøyene rett, kan det bli forsinkelser. Manana-holdningen er minst like utpreget her som på det spanske fastlandet, forteller redaktøren.

Les også: Forbud mot røyking på stranda

Her er det forbudt å røyke

Så hvordan vet du om du kan røyke eller ikke? Røykeområdene vil bli avgrenset med en farget linje. Det blir satt opp askebeger, og det blir seksjoner både med og uten solsenger i røykesonene, ifølge avisen.

DinSide har tidligere skrevet at bare 25 prosent av arealet på strendene i Mogan kommune får røykesoner, resten skal være hundre prosent røykfri.

Forbudet gjelder alle strendene i kommunen; Playa de Mogan, Paya de Taurito, Playa de Tauro, Playa de Cura, Playa de Amadores, Playa de Puerto Rico, Patalavaca, Arguineguin og alle andre strender i dette kystområdet.

En overtredelse av forbudet vil kunne resultere i en bot på inntil 450 euro, eller 3.450 norske kroner.

Usikkerhet rundt forbudet

Forbudet ble først kjent 26. januar i år, da dette lovforslaget første gang var til behandling i kommunestyret. Men dette var slettes ikke populært blant turistene. I slutten av januar skrev DinSide at kommunestyret i Mogan trakk tilbake røykeforbud på strendene, etter massiv kritikk fra befolkning og turister.

Men i mars ombestemte kommunestyret seg igjen; det blir røykeforbud med røykesoner likevel.

I januar 2011 ble det innført røykeforbud på offentlige steder i Spania - noe som ikke ble mottatt med stående ovasjon ...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer