Feriehus

– Snart utsolgt

Danske reiseoperatører melder om stor pågang.

FERIEHUS: Har du planer om å leie feriehus i Danmark i sommer, begynner du å få dårlig tid. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
FERIEHUS: Har du planer om å leie feriehus i Danmark i sommer, begynner du å få dårlig tid. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Grensene mot Danmark åpnes for norske turister, men har du planer om å leie feriehus i vårt naboland i sommer, har du trolig dårlig tid.

Danske TV 2 melder nemlig at flere reiseoperatører som tilbyr feriehus og campingplasser i Danmark, snart er utsolgt. Tallene viser at de 4 største utleierne av feriehus i Danmark samlet sett kun har 325 ledige hus i uke 30, som er den siste uka i fellesferien i Norge.

De fire feriehusutleierne inkluderer Novasol, Dancenter, Feriepartner og Sol og Strand.

98 prosent utsolgt

Stort bedre er det ikke i uke 28 og 29 der bookinggraden i skrivende stund er på 93 og 98 prosent

– Hvis det her fortsetter, har vi stort sett solgt ut alt i løpet av få dager. Så hvis man ønsker seg et sommerhus i midten av ferien, er det nå man skal booke, sier Per Dam overfor danske Danmark.

Dam er administrerende direktør for Sol og Strand. Han sier til nettstedet at sommerhusene forsvinner raskere enn noen gang tidligere og at coronasituasjonen skaper en ekstraordinær etterspørsel på danske feriehus.

Anne-Vibeke Isaksen, formann for Dansk Camping Union, som omfatter 22 campingplasser og 110 partnerplasser, sier til samme nettsted at antallet bookinger steg med 73 prosent i pinsehelgen sammenliknet med uka i forveien. Hun tror det blir vanskelig å finne ledig plass til alle som vil reise, spesielt på de mest populære stedene.

– Så hvis du er kresen og ute etter noe spesielt, må du begynne nå, sier Isaksen til TV 2.

Er du sent ute med å bestille feriehus i Danmark i sommer, bør du vurdere uke 27 eller 32, som ifølge TV 2s tall har bedre tilgjengelighet av feriehus.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer