Høstferie

- Snart utsolgt

Men mange nøler - og dette gir mulighet i siste liten.

HIT VIL VI: Nordmenn elsker Gran Canaria og nå selges de siste billettene for høstferie. Men det finnes andre alternativer. Foto: Paul Brown/REX/Scanpix
HIT VIL VI: Nordmenn elsker Gran Canaria og nå selges de siste billettene for høstferie. Men det finnes andre alternativer. Foto: Paul Brown/REX/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høstregnet stør i kø og de første høststormene er like om hjørnet.

Det er ingen tvil: nordmenn savner allerede sommeren. Og mange har allerede blinket seg ut et solferiereisemål for høstferien.

MUGG: Såkalt mykbrød kan man oppleve at mugner fort. Følger du disse rådene vil de der i mot holde seg godt til best før-datoen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

De store reisearrangørene melder om godt salg av sydenferier for høstferien, selv om Ving samtidig forteller at de kutter en ukentlig avgang til Gran Canaria resten av vinteren.

Men for høstferien er det ingen tvil om hvilken destinasjon som er mest populær.

- Gran Canaria er mest populær og det samme gjentar seg år etter år, sier kommunikasjonssjef i Tui, Anne Mørk-Løwengreen.

Vinneren

Årets høstferie gjennomføres i ulike uker rundt om i landet (se egen oversikt).

Spania er det foretrukne reiselandet, og destinasjonene Gran Canaria og Mallorca ligger øverst på ønskelista hos mange.

Nordmenn vil åpenbart være så sikre som mulig på at høstferien skal fylles med stabilt, varmt vær og da er Kanariøyene et trygt valg for mange. Det merkes på salget for uke 40 og 41.

Sommeren skuffet

- Det er mange som har opplevd at sommerferien i år ikke helt oppfylte forventningene. Spesielt hvis man valgte å bli hjemme eller bare reiste i Norden.

Derfor er det nok ekstra mange som velger solgaranti på Gran Canaria for høsten. I tillegg er det mange stamgjester som reiser tilbake til samme hotell hvert eneste år, forteller Mørk-Løwengreen.

Ekstrafly

Også i Ving er det Spania som er høstferievinneren.

- Det er Mallorca og Gran Canaria som har de fleste høstferiegjestene. Hellas kommer på en god andre plass med Rhodos og Kreta. Femte reisemål på topplista er Kypros, sier Marie-Anne Zachrisson, sjef for Ving Norge.

HØSTFERIEDRØM: Mange nordmenn jakter på høstferie i syden. Men for ellers av vinteren går salget noe tregere. Foto: Borja Suarez/Reuters/Scanpix
HØSTFERIEDRØM: Mange nordmenn jakter på høstferie i syden. Men for ellers av vinteren går salget noe tregere. Foto: Borja Suarez/Reuters/Scanpix Vis mer

- Vi har økt kapasiteten med flere ekstrafly i høstferieukene i år, det er fortsatt mulig å komme seg av gårde fra høstrusk i Norge til sol og varme i Syden.

Også Tui har satt inn ekstra flyginger til den populære ferieøya. Sju i tallet. Det flys til Gran Canaria fra Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand, Stavanger, Molde, Harstad/Narvik, Sandefjord, Ålesund og Bodø i hele vinter.

Fulle fly i høstferien

Charterselskapene melder at salget av høstferiereiser i år ligger på samme nivå som i fjor. Det betyr at åtte av ti reiser er allerede solgt i de populære ukene 40 og 41.

- Med den store søkeinteressen vi ser akkurat nå, så ligger det an til fulle fly i høstferien. Tendensen er at mange fler bestiller tettere mot avreisetidspunktet. Øsregnet over store deler av landet de siste dagene bidrar nok til at en del etternølere hopper ned fra gjerdet nå rett før ferien starter, sier Mørk-Løwengreen.

Tyrkia kommer sterkt i høst

Kypros kommer på andreplass blant de mest populære reisemålene i høstferieukene, mens Tyrkia kommer på tredjeplass hos TUI.

- Den svake norske krona kombinert med inflasjon har sikkert en del å si. Nordmenn får fortsatt mye for pengene i Tyrkia. Det er også veldig mange flotte hoteller der med høy standard og gjerne «all inclusive», forteller hun.

Tips meg om sydenreiser i høstferien

Tips meg om sydenreiser i høstferien

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om høstferien og ønsker å fortelle din historie på Norges største forbrukernettsted DinSide.no? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer