Vinterferien

- Snart utsolgt

Vinterværet gir sydenrush. Og dette er mest populært.

RUSH: De populære reisemålene opplever bestillingsrush av sol- og badeklare nordmenn. Foto: Odd Roar Lange
RUSH: De populære reisemålene opplever bestillingsrush av sol- og badeklare nordmenn. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange nordmenn har hatt en tøff start på året. Store snøfall, ekstremkulde, storm og orkan.

Det er ikke til å undres over at dette har skapt kjøperush på sydenturer. Særlig dreier det seg om reiser i vinterferien, som også i år er i uke åtte og ni.

Kort fortalt

  • På grunn av det tøffe vinterværet i Norge har det vært et rush av nordmenn som bestiller sydenturer.
  • Det er nesten utsolgt for sol- og badeferier i vinterferieukene.
  • Kanariøyene er det mest populære reisemålet, men det er også mange som har bestilt reiser til Fastlands-Spania, Thailand, Marokko, Dubai og Den dominikanske republikk.
  • Charteroperatører oppfordrer de som planlegger en vinterferie til syden til å handle raskt.

Og det er snart utsolgt for sol- og badeferier i disse ukene.

Lei av snø og vind

- Nordmenn rømmer landet i vinterferien. Vi er ekstremt lei av snø, slaps og vind, for det er nær utsolgt for charterreiser i vinterferien. Det er veldig mange utsolgte avganger. Det er noen få plasser igjen, men her lønner det seg å kaste seg rundt umiddelbart, sier pressesjef Anne Mørk Løwengreen i TUI.

- Vi ser at Kanariøyene også er mest populært når det gjelder pakkereiser med rutefly, men vi har også solgt mange reiser til Fastlands-Spania, Phuket i Thailand, Agadir i Marokko, Dubai og Punta Cana i Den dominikanske republikk i vinterferien.

Det viktigste man gjør når det kommer til føflekker, er å følge med på dem sier hudlege Reza Sohrabi. Video: Helena Ringheim. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet TV Vis mer

Også hos de andre charteroperatørene i Norge går det unna om dagen.

- Det er åpenbart at værforholdene har en direkte innvirkning på bestillingstallene. Det er en markant økning i antall nordmenn som har bestilt en reise i vinterferien de siste ukene, sier sjef for Ving Norge, Marie-Anne Zachrisson.

- Det betyr at de som har planer om å dra på en charterferie i vinterferien, bør handle raskt. Vinterferien er snart utsolgt. Ving tilbyr også pakker med rutefly og hotell til en rekke spennende reisemål, så det er fortsatt muligheter for de som ønsker seg til varmere strøk.

Brennhett

Også hos Apollo har det gått hett for seg i salgsavdelingen.

- Alle våre tradisjonelle pakkereiser i vinterferien er så å si utsolgt fra hele landet. Det finnes bare noen få strøplasser igjen på enkelte fly. Unntaket er Madeira fra Oslo, hvor vi satte på et ekstrafly i vinterferien. Her er det litt over 20 seter igjen, sier Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i Apollo, til DinSide.

- Heldigvis har vi også både pakkereiser bestående av rutefly med Apollos hoteller til eksempelvis Costa del Sol i Spania, og selvfølgelig rene storbyreiser. Har man ikke sikret seg vinterferien enda, men vil utenlands så finnes det fortsatt muligheter! Topplista fra Norge i vinterferien er: Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Emiratene og Sharm el-Sheikh, sier Rivera.

Rekord

Ving, som er Norges største reisearrangør, og opplevde forrige uke en økning på hele 33 prosent i antall vinterbestillinger, sammenliknet med samme uke i fjor.

- For vinterferieukene 8 og 9 er 97 prosent av alle charterreisene utsolgt og 9400 nordmenn har kjøpt vinterferie hos oss for å sikre seg en solfylt vinterferie, forteller Zachrisson.

Mest populær

Ving opplever særlig stor interesse for avgangene til Kanariøyene i vinterferieukene.

- Gran Canaria er det mest populære reisemålet og et betydelig antall reisende ønsker å bo på Vings egne konsepthotell for familier. Hele 25 prosent av alle vinterferiegjestene har bestilt en reise til et av disse hotellene, sier Zachrisson.

Har du et godt tips om vinterferien?

Har du et godt tips om vinterferien?

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om vinterferien, eller har du en historie du ønsker å fortelle på Norges største forbrukernettsted DinSide.no?