Snart vil British Airways fly på søppel

Da blir det grønne flyvninger.

British Airways blir første flyselskap som flyller tankene med "søppeldrivstoff". Foto: Newscast/British Airways
British Airways blir første flyselskap som flyller tankene med "søppeldrivstoff". Foto: Newscast/British Airways Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det må sies å være et strålende konsept: å gjøre søppel om til flydrivstoff. Og det er nettop det som skal skje i London.

British Airways og det amerikanske bioenergiselskapet Solena skal innen 2014 bygge et anlegg i Øst-London som skal lage flydrivstoff av londonernes søppel.

Når anlegget er i drift, vil det kunne gjøre 500.000 tonn søppel om til omtrent 72,7 millioner liter flydrivstoff. Drivstoffet vil hete BioJetFuel.

Siden dette drivstoffet vil gi 95 prosent mindre co2-utslipp enn vanlig flydrivstoff, blir effekten det samme som å fjerne 48.000 biler fra veiene, skriver British Airways i en pressemelding.

Willie Walsh, British Airways' sjef uttalte:

- Dette vil bane vei for vårt ambisiøse mål om å redusere våre co2-utslipp med 50 prosent innen 2050. Vi tror dette vil føre til produksjon av et reelt bærekraftig alternativ til dagens fossile flydrivstoff.

Produksjonen av flydrivstoff fra londonernes søppel vil imidlertid på langt nær dekke hele drivstoffbehovet til British Airways, men selskapet sier den årlige produksjonen av 72,7 millioner liter er dobbelt så mye som de trenger for å fylle tankene til alle avganger fra London City Airport på ett år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.