Snaut to meter høy mann tester Ryanair

Alle må spare, og da gjelder det å handle billig. Ryanair er billig, men har også noen åpenbare ulemper.

Knærne fikk kjenne det da en mann på nesten to meter festet setebeltet i et normalt ryanairsete. Foto: Stian Gihle
Knærne fikk kjenne det da en mann på nesten to meter festet setebeltet i et normalt ryanairsete. Foto: Stian Gihle Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som biljournalist hender det svært ofte at jeg må ut av landet for å få tak i det siste fra bilindustrien. Norge har på ingen måter en sentral posisjon når det gjelder biler og bilindustri, og derfor blir fly noe jeg dessverre benytter forholdsvis flittig.

Ikke nok med at jeg er nesten to meter høy, men jeg er også proposjonalt fyldig. Før sa jeg gjerne at vekta var 100 pluss moms, men nå er momsen så høy at det ikke stemmer lenger. Uansett er et flysete ikke noe drømmested.

Jeg hadde veldig lyst til å besøke bilmessa i Frankfurt, som går av stabelen nå. Det måtte være billig, så jeg tastet inn Ryanair dott com på pc'en. Jeg kom da til en gulblå glorete side som man kan mistenke er inspirert av Ikea. Ikea-gründeren, Ingvar Kamprad, har med sitt lavpriskonsept blitt en av verdens rikeste og det er heller ingen tvil om at Ryanair-sjefen, Michael O'Leary, er en kremmer av rang. I det siste har det både vært snakk om å ta vekk toaletter for å erstatte dem med seter og til og med innføre ståplasser for å få flere inn i flyene. Kreativt.

Bestilling av tur med Ryanair er lekende lett. Nettsiden fungerer utmerket og man kommer seg så og si dit man vil. Jeg må si så og si. Torp og Rygge er ikke i Oslo (det er ikke Gardermoen heller, men det er nærmere), og Frankfurt Hahn som jeg skulle til ligger nesten i Luxembourg, ikke ved Frankfurt som var reisens mål. Det finnes flere eksempler på dette. Turen til Wien ender opp i Bratislava - i feil land, altså.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.