Snegler vinner på hull 18!

Det er ikke alltid like lett å få gjennomslag for drømmeanlegget. Men entreprenørene i Irland møtte kamp fra uventet hold.

Publisert

Byggingen av et feriesenter i Doonbeg i Irland har blitt utsatt som følge av motstand fra miljøvernorganisasjoner. Grunnen er nokså spesiell: Området komplekset skulle bygges på, huser nemlig over ti millioner snegler av den truede arten, Vertigo Angustior.

Snegler går lovens vei

Selvfølgelig var investorer og prosjektansvarlige lite interessert i å la en snegleflokk stoppe for planene. Det hele endte i retten – og sneglene vant! Peter Lowes, leder for den lokale miljøbevegelsen, uttaler til Reuters at han er svært fornøyd med utfallet.

- Denne sneglen er en av de få livsformer i Irland som har overlevd istiden, og Doonbeg er et av landets viktigste områder for sneglearten. Denne avgjørelsen har gjort den irske retten til sneglens verge, sier Lowes.

Ikke helt over for hotellplanene

De involverte i prosjektet kan søke trøst i at retten ikke har satt et bastant forbud for byggeplanene. Klarer feriekomplekset å holde seg innenfor retningslinjer som er satt for å beskytte sneglepopulasjonen, har de fått lov til å gjennomføre prosjektet.

Det skal blant annet utføres en årlig sjekk av sneglebestanden på golfbanen. Skulle det vise seg at sneglene lider, må banen lukkes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer