Mat på Gardermoen

Sniklanserte ny mat-tjeneste på Gardermoen

Nå kan du forhåndsbestille flyplassmat «To-go».

TESTER UT FORHÅNDSBESTILLING AV MAT: Oslo lufthavn tester ut forhåndsbestilling av mat fra serveringssteder på flyplassen - slik at du bare kan plukke det opp og fortsette til gaten uten unødvendig opphold. Foreløpig er det kun mulig hos ett serveringssted, men dette skal utvides med to til. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
TESTER UT FORHÅNDSBESTILLING AV MAT: Oslo lufthavn tester ut forhåndsbestilling av mat fra serveringssteder på flyplassen - slik at du bare kan plukke det opp og fortsette til gaten uten unødvendig opphold. Foreløpig er det kun mulig hos ett serveringssted, men dette skal utvides med to til. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mye det kan lønne seg å forhåndsbestille når man skal ut å fly, blant annet frakt for bagasje eller spesialbagasje, parkeringsplass eller assistanse på flyplassen dersom du har behov for det.

Du kan også spare tid på hjemreisen på å forhåndsbestille taxfreevarene du vil handle: Da kan du seile forbi kassakøen og gå rett til hentedisken i taxfreebutikken.

Men visste du at du nå også kan forhåndsbestille mat til å ha med om bord, fra serveringssteder på flyplassen?

Det er jo ikke alltid du ønsker å spise flymaten du får kjøpt om bord, for selv om noe av det absolutt kan smake godt så er det ikke alltid slik.

Du kan selvsagt ta med deg mat hjemmefra - eller lage pølse på termos om bord, slik Dinside gjorde - med stort hell:

Slik lager du varme pølser og Rett i koppen på flyet! Ta med termos gjennom sikkerhetskontrollen, fyll den opp med varmt vann på en kafé og slipp unna den dyre flymaten. Vis mer

Her kan du forhåndsbestille mat

- Forhåndsbestilling av mat er et prøveprosjekt og har pågått siden våren 2018. I Avinor er vi opptatt av å levere en sømløs og god kundereise og utvikling og testing av forhåndsbestilling er en del av dette. Hensikten er å redusere stressnivået hos de reisende og gi dem mulighet til å forhåndsbestille ved å øke tilgjengelighet av tilbudet, forteller kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen ved Oslo lufthavn til Dinside.

Foreløpig er dette tilbudet i en testfase.

- I denne testperioden er det foreløpig kun et tilbud ved Oslo lufthavn, men ambisjonen er å implementere denne tjenesten også andre steder etter hvert, forteller Andersen.

Forhåndsbestillingen lar deg bestille maten på forhånd, og så kan du plukke den opp på serveringsstedet når du skal reise. Tjenesten er foreløpig kun tilgjengelig hos BIT i avgangshallen, men det vil snart tilbys på enda to steder:

- Vi vil også tilby dette på Two Tigers som ligger på innland og LaBaguette i ankomsthallen. Så får vi se hvordan opptrappingen blir, men foreløpig er tilbakemeldingene gode fra dem som har benyttet tjenesten hos BIT, sier Andersen.

Andersen understreker at dette ikke er noe som er markedsført til de reisende i noen særlig grad, fordi de ønsker å utvikle den tekniske løsningen uten noen risiko for negativ effekt på kundeopplevelsen.

- Men alt i alt er vi veldig fornøyd med testen og tilbakemeldingen fra kundene har vært gode, særlig fra reisende i grupper.

Dinside har tidligere testet takeaway-mat til å ha med om bord, fra kjendiskokken Gordon Ramsay. Og vel, det skuffet ikke: Aldri har flymat smakt bedre!

Her henter du maten

Det er foreløpig ikke mulig å få maten levert ved gaten.

- I første omgang må kunden hente varene på utsalgsstedet. Dette for å etablere løsningen og få erfaringer som er nødvendig før vi vurderer levering til gate eller pick up point på et sentralt sted, sier Andersen til Dinside.

Han sier imidlertid at det kan bli aktuelt med levering ved gate eller ved et pickup-point sentralt i terminalen, men at dette ikke er noe som står på agendaen så langt.

- Vi følger med på trendene og vi ser det utvikles nye løsninger og plattformer som for eksempel Deliveroo eller maskiner som leverer til gate. I første omgang velger vi å teste henting på utsalgsstedet, da hypotesen vår er at dette er et innarbeidet kundemønster praktisert mange andre steder. Så får vi vurdere om levering til gate eller pick up point seinere hvis vi mener det gjør kundeopplevelsen bedre, forteller Andersen.

Du finner bestillingstjenesten for forhåndsbestilling av flymat her, hos Avinor på nett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer