Snøskutersafari i de svenske skoger

Hva gjør en når en blir totalt utkonkurrert i skiløypene av sitt danske reisefølge? (Riktignok med en fortid som skiboms i Alpene, men dog.) DinSides utsendte byttet ski med snøskutermeier og dro på skutersafari i de svenske skoger.

Publisert
Sist oppdatert

Skjønt skoger og skoger. Skutersafarien vi drar på fra Branäs skisenter går ikke akkurat gjennom de store svenske skogene, mer fjellskoger, litt myrområder og over et vann. Men det er i alle fall nok trær og kupert terreng til at vi får testet kontroll, svingradius og balanse - og armmusklene våre får en ufrivillig treningsøkt.

Det første først. Vi drar i et følge på tolv, med fører, og før vi en gang får en innføring i hvordan skuterne virker får vi noen kjappe sikkerhetsinstruksjoner: Alle må ha hjelm, ingen får kjøre forbi safarilederen, og det må være minst 15 meter mellom hver skuter. Enkle kjøreregler, men viktig, og ikke minst betryggende, at sikkerheten blir ivaretatt.

Så er det en kjapp innføring i sneskuterkjøring. - Gass, bremse - og dødmannsknapp. Omtrent som å kjøre vanlig skuter, med dødmansfunksjonen kjent fra småbåter.

Vi får med oss to førere - en kjører foran for å holde styr på fartsfantomene, en kjører bak for å passe på de som er litt mer engstelige. Etter DinSides skutertur i Hemsedal trodde jeg at jeg ville falle i den siste kategorien, men noen runder som eksosrype med unge fartsfantomer tidligere i vinter har tydeligvis gjort underverker. Dette går som smurt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer