Snøvær på Østlandet: Vær forberedt på køkaos

Det snør tett på Østlandet mandag morgen. Veitrafikksentralen brøyter, innfører lavere hastighet og varsler kø. Rådet er: Ta deg ekstra tid.

SNØKAOS: Mandag morgen og snøfall i Oslo. Hellerudveien brøytes på morgenkvisten. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
SNØKAOS: Mandag morgen og snøfall i Oslo. Hellerudveien brøytes på morgenkvisten. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– I dag vil det sannsynligvis bli kaos på veiene, så det er viktig å ta seg bedre tid enn vanlig og kjøre mer forsiktig når man skal kjøre til jobb, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til NTB i 6.30-tiden.

Gjennom natten og i morgentimene har flere biler kjørt av veien på Østlandet som følge av det tette snøværet. En person er lettere skadd etter å ha kjørt av veien og inn i et tre i Nes kommune i Akershus.

Like før klokken 8 veltet også en passasjerbuss i Sørum kommune i Akershus. Sjåføren fikk vondt i en hånd, men det er ikke meldt om alvorlige personskader. I Ullensaker ble en person påkjørt av en minibuss. Politiet melder at vedkommende er våken, men har smerter.

Vogntog sliter

I Oslo politidistrikt er det foreløpig ikke meldt om de helt store hendelsene som følge av snøværet, men flere vogntog sliter på det glatte føret i bakkene.

– I øyeblikket står det tre vogntog i Skulleruddumpa, og ved Sollihøgda er det også vogntog som har vansker med å komme seg videre, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i 7.40-tiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer