Snuba - dykking for amatører

Drømmer du om å dykke, men har ikke dykkerkurs? Snuba er tilbud som kan passe amatørsnorklere som av ulike grunner ikke har tatt steget ned i dypet med flasker på ryggen.

Publisert
Sist oppdatert

Snuba heter det patenterte systemet som gjør det mulig å dykke på grunna uten lufttanker på ryggen og uten å ta dykkersertifikat. Systemet ble laget med tanke på å gjøre det lettere for turister å dykke uten at det krever mye tid og penger til opplæring og utstyr. Det har eksistert siden 1988, og har blitt spesielt populært blant familier med barn. Faktisk kan barn så unge som fire år prøve dykking på denne måten. Vanligvis må man være langt eldre for å få lov til å dykke, gjerne opp i 15-16 år.

Slange

Flåten som holder lufttankene på plass. 
Foto: Snuba.com Foto: Snuba.com
Flåten som holder lufttankene på plass.
Foto: Snuba.com Foto: Snuba.com Vis mer


Dykker du med dette systemet får du luft gjennom en seks meter lang slange som festes til kroppen din med en sele, og som igjen er festet til en standard dykkeflaske som ligger i en flåte på overflaten. Med på lasset følger også en sertifisert guide som kan vise vei og hjelpe til ved vanskeligheter. Det er vanlig at hele turen varer omkring en time, det er inkludert opplæring og tilpasning av utstyr. Regn med priser omkring 4-500 kroner for den timen. Barn fra åtte år og oppover kan være med, og det finnes egne programmer som tillatter barn ned i fire år å prøve med spesielt flyteutstyr og kortere luftslange.

Store dykkedestinasjoner

Du finner snuba mange steder rundt om i verden. Hawaii har flere sentre som tilbyr dette. På USAs fastland finnes mulighetene flere steder, mellom andre i Florida. I Karibia kan du prøve denne dykkemuligheten på Jomfruøyene, Aruba, St. John, St. Thomas, St. Maartin, Grand Cayman og Barbados. Dessuten kan du dykke på denne måten i Japan (Okinawa), Bora Bora, Fiji, Saipan, Ny Kaledonia, Guam, Moorea, Egypt, Lanzarote, Israel (Eilat) og flere steder i Mexico. Dessuten tilbyr flere cruiseskip denne dykkemåten til sine passasjerer, mellom dem Norwegian Cruise Line og Royal Caribbean International.

Flere sære dykkeeventyr:

  • Dykking på land
  • Her kan du svømme med hai


  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer