Snuba - dykking for amatører

Drømmer du om å dykke, men har ikke dykkerkurs? Snuba er tilbud som kan passe amatørsnorklere som av ulike grunner ikke har tatt steget ned i dypet med flasker på ryggen.

Publisert
Sist oppdatert

Snuba heter det patenterte systemet som gjør det mulig å dykke på grunna uten lufttanker på ryggen og uten å ta dykkersertifikat. Systemet ble laget med tanke på å gjøre det lettere for turister å dykke uten at det krever mye tid og penger til opplæring og utstyr. Det har eksistert siden 1988, og har blitt spesielt populært blant familier med barn. Faktisk kan barn så unge som fire år prøve dykking på denne måten. Vanligvis må man være langt eldre for å få lov til å dykke, gjerne opp i 15-16 år.

Slange

Dykker du med dette systemet får du luft gjennom en seks meter lang slange som festes til kroppen din med en sele, og som igjen er festet til en standard dykkeflaske som ligger i en flåte på overflaten. Med på lasset følger også en sertifisert guide som kan vise vei og hjelpe til ved vanskeligheter. Det er vanlig at hele turen varer omkring en time, det er inkludert opplæring og tilpasning av utstyr. Regn med priser omkring 4-500 kroner for den timen. Barn fra åtte år og oppover kan være med, og det finnes egne programmer som tillatter barn ned i fire år å prøve med spesielt flyteutstyr og kortere luftslange.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.