Avinor

Snur

Avinor dropper sparetiltak.

SNUR: Avinor bekrefter at bagasjetrallene vil være tilgjengelig for alle igjen. Foto: Odd Roar Lange
SNUR: Avinor bekrefter at bagasjetrallene vil være tilgjengelig for alle igjen. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i oktober ble det kjent at Avinor som et sparetiltak fjernet bagasjetraller på Oslo Lufthavn. Tiltaket gjaldt for ankommende passasjerer på innland for vinterhalvåret, fra 1. oktober 2023 til 1. april 2024.

Avinors sparegrep på Oslo Lufthavn falt ikke i god jord, og skapte flere reaksjoner.

Nå bekrefter Dorothy Billett, fungerende lufthavndirektør ved Oslo Lufthavn, til DinSide at bagasjetrallene vender tilbake onsdag.

- Avinor ønsker alltid å lytte til passasjerene, og setter pris på alle tilbakemeldinger vi får. Mange reisende savnet bagasjetrallene på ankomst innland, og meldte fra til oss om dette. Vi har i god dialog med vår samarbeidspartner av tralletjenester gjort en justering i avtalen vår.

Hun fortsetter:

- Selv om de aller, aller fleste klarer seg godt uten bagasjetralle på de områdene det er snakk om, er ulempen stor for de som har behov for en tralle. Vi er veldig glade for at vi har en ny, dyktig leverandør av tralletjenester som bidrar til gode løsninger sammen med oss.

Hun informerer også om hvorfor Avinor i første omgang valgte å redusere tilbudet av bagasjetraller.

- Avinor står i en svært krevende økonomisk situasjon. I arbeidet med å snu hver stein etter aktuelle tiltak for å redusere kostnadene, var det å fjerne bagasjetraller på enkelte områder av Oslo Lufthavn ett tiltak vi valgte.

Selskapet avslører at de fikk i underkant av 150 skriftlige klager, i tillegg muntlige tilbakemeldinger, på beslutningen om å kutte kostnader ved tralletilbudet fra 1. til 12. oktober.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer